nomu terassi kohokohdat

Nomun kesä on startannut nyt myös ulkotiloissa, kun uusi terassi avattiin. Uutuutta on myös ruokapuolella tuoreen listan kesäisten annosten ja toisaalta uusien juomatuttavuuksien muodossa. Kanpai kesälle!

Nomun suojaisa terassi tulee lähiaikoina saamaan vielä hienoista muokkausta osakseen mm. patiomaisesta korotetusta lautalattiasta, mutta ulkoilmanautinnot ovat nyt jo tarjolla. Paahteessa ei tarvitse ruokailla, sillä markiisi suojaa porotukselta. Toisaalta myöskään pieni sateen ripsahtelu ei estä ulkosalla ateriointia. Kaikkia Nomun annoksia lounaasta à la carteen voi tilata myös terassille tarjoiltuna, mutta silloin itse tilaaminen tehdään sisällä ravintolan tiskillä.

nomu kauppi suzuki kohokohdat
Tiina Kauppi ja Leo Suzuki

Terassin lisäksi uutuutta on myös ruokapuolella. Nomun juuri uudistuneen listan on luonut keittiöpäällikkö Saara Haaksi oikeana kätenään keittiön vuoropäällikkö Tiina Kauppi. Keittiömestari-ravintoloitsija Leo Suzuki kertoo, että hän on aikaisemmin itse vastannut kokonaisvaltaisemmin listojen sisällöstä, mutta on nyt antanut enemmän vastuuta ja vapautta keittiötiimilleen.

Listalla tuhdimmat lihat ovat nyt väistyneet pienempään rooliin merenelävien tieltä. Myös kasvispainotus on voimakkaampi näin kesäkaudella. Sushipuolikin on uudistunut mm. vegaanisin vaihtoehdoin, ja valmis Omakase-menukokonaisuus on lisätty valikoimaan.

Teriyaki-kanapurilainen, jossa on kotkottajan kaverina umamimajoneesia ja japanilaista coleslaw'ta.Nomun burgerit ovat olleet kovasti kehuttuja aivan ravintolan avaamisesta asti. Nyt hampurilaista pääsevät haukkaamaan myös vegaanit tai muuten vaan vegaanisia annoksia toisinaan mielivät, sillä purilaisvalikoimaan on laadittu vegaaninen burger. Se on saanut innoituksensa ja alkunsa asiakkaan toiveesta.

– Meiltä pyydettiin ennakkoon vegaanista annosta ja kokkimme teki tämän burgerin ohi listan. Asiakas pyysi jatkossakin samaa annosta joka kerta meille syömään tullessaan, ja koska burgeri sai niin paljon kehuja, se päätettiin ottaa listalle, Kauppi kertoo.

Burgereita on toivottu kovasti myös lounaalle. Purilaisen himoisille kerrottakoonkin, että nykyään aina torstaisin lounaalla on tarjolla vaihtuva Special Burger, joka toimii samalla keittiötiimin uusien ideoiden temmellyskenttänä.

– Uusien burgerien ideoiminen on hauskaa. Siinä pääsee kokeilemaan uusia juttuja myös à la carte -listan puolelle.

japas jono nomu kohokohdat
Nomun japanilaisia tapaksia eli japaksia.

Izakayaan voi piipahtaa mainiosti myös pelkästään juomia siemailemaan. Vaikkapa sinne terassille. Mikäli jotain pikkuista suolaista alkaa tehdä mieli, voi maisteltavaksi tilata japanilaisia tapaksia, japaksia. Juomapuoli on valikoitu huolella niin, että se istahtaa myös japanilaisten ruokamakujen kanssa nautittavaksi.

Nomussa on mukava valikoima japanilaisia oluita, kuten Sapporoa, Kiriniä, Ikiä ja hanastakin valuteltavaa Asahia. Maltaisia makuja löytyy kuitenkin ympäri maailmaa paikallisten pienpanimoiden tuotteita unohtamatta. Oluen lisäksi myös viini kukoistaa ruokajuomana, mutta sake on nostamassa päätään selvästi. Japanissa sakea siemaillaan pitkin ateriaa, mutta missä vaiheessa sake sopii suomalaiseen tapaan aterioida?

– Usein asiakkaat haluavat juoda sakea aterian alkuun, mutta sitä käytetään kyllä kasvavassa määrin myös ihan ruokajuomana, juomavalikoimasta ja palvelusta vastaava salipäällikkö Krista Päivärinne kertoo.

Japanilaisissa ruoissa maistuu yleensä umami, mikä voi tehdäkin viinikumppanin valinnan toisinaan hiukan haasteelliseksi. Sake taas soveltuu Päivärinteen mukaan itsekin umamisävytteisenä kyseisille ruoille vallan mainiosti.

– Sakessa on umamimaista makua, mikä joko pehmentää tai korostaa taas ruoan omia makuja. Viini on sakea hankalampi sovittaa ruoalle, mutta toki nämä asiat on huomioitu viinivalikoimassamme.

Asiakkaat ovat pitkään kyselleet myös jälkihyviä Nomun annostarjontaan, ja nyt ne ovat sinne saapuneet. Valikoimassa on vaihtuva päivän kakku sekä jäätelöitä. Ja pienenä vinkkinä kerrottakoon, että jälkihyväksi voi nauttia myös tilkkasen sakea – vaikkapa sitruunaista Yuzu Sakea.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY