Ikivanhassa myllyssä toimiva Ravintola Myllärit julkaisi äskettäin tuoreen kesälistansa, joka on paikallisia raaka-aineita rakastavan keittiöpäällikkö Jonna Toikkosen käsialaa.
Kesälomiltaan palannut Myllärit avoinna jo lounasaikaan ja à la cartea 8.8. alkaen!
Jonnan ruokafilosofian takana on arvostus kotimaista tuotantoa kohtaan, joka on mahdollisimman vähän prosessoitua ja puhdasta ruokaa.
– Parasta on, kun pääsee hankkimaan henkilökohtaisesti suoraan tiloilta raaka-aineita, nähden ja tietäen niiden alkuperän. Ja tietysti paikallisia toimijoita tukien. On myös hienoa, kun maanviljelijän vaimona pääsen esimerkiksi joka kesäaamu nauttimaan aamukaurapuuroni kasvavaa viljaa katsellen, nähden varmaksi ruoan alkuperän, Toikkonen kuvailee.
Toikkosen kipinä ruoanlaittoon syntyi jo hiekkalaatikkoleikeissä.
– Ensin taisin kutsua perheen kuravellille hiekkalaatikon reunalle. Enemmän harrasteltuani tarjolla oli mm. savella kuorrutettuja hiekkakakkuja ja leivoksia. Ensimmäinen haaveammattini olikin kondiittori, mutta sittemmin kokin ammatin moniulotteisuus kiehtoi enemmän. Jo opiskellessa ja ensimmäisissä työharjoitteluissa valinta tuntui erittäin oikealta. Tylsää tai kahta samanlaista päivää ei vielä vastaan ole tullut!
Ruoissaan Toikkonen käyttää mm. nokkosta, jota löytyy kermaisesta korvasienikeitosta nokkosöljyn ja nokkoscrublen muodossa yhdessä juureslastujen kera.
KESÄN POIKKEUKSET Myllärien Illallisruokien Osalta Ravintolan Keittiössä Pidetään Kesätaukoa Juhannusviikolta Alkaen Ja Kesälistan Herkkuja On Jälleen Tarjolla 8.8. Alkaen. Kotiruokalounasta On Kuitenkin Tarjolla Vielä Kesäkuun Loppuun Asti Ja Jälleen 27.7. Alkaen.
Vuodenaikojen mukaan elävä ravintola Myllärit on tunnelmallinen ruokaravintola Tampere-talon vieressä. Lähituottajien tarjontaa ja muita erinomaisia raaka-aineita hyödyntävä ravintola tarjoilee ruoan lämminhenkisessä ja asiakasta kunnioittavassa ilmapiirissä.
Lue lisää
Tapahtumapaikka
Ravintola Myllärit
Åkerlundinkatu 4
Tampere
Hotellit läheisyydessä