Ravintola Myllärit on syksyn saavuttua riistaisissa ja marjaisen metsäisissä tunnelmissa. Ravintolan Marja- ja riistaviikot tuovat lautasille niin hirveä, sorsaa, poroa, villisikaa kuin sieniä ja tietenkin erilaisia marjoja. Osa raaka-aineista on saapunut keittiöön innokkaan henkilökunnan toimesta.

Teemaviikkojen annokset henkivät lähimetsien antimia ja paikallisuutta.

– Lampaankääpä on suurimmaksi osaksi keittiötiimin omin käsin poimimaa, ravintoloitsija Santeri Tiitola kertoo.

Myös sorsa-annokseen sekä villisikapateen lisukkeisiin metsäistä makua tuovat keväiset kuusenkerkät on omin keittiövoimin kerätty ja aromikkaaksi liemeksi syksyn varalle pakkaseen keitetty.

– Haluamme panostaa muutenkin puhtaisiin makuihin ja lähiraaka-aineisiin myös tulevaisuudessa. Esimerkiksi kuha saadaan pälkäneläiseltä kalastajalta.

Marjat juhlivat toki myös jälkiruokarintamalla, kuten esimerkiksi mustikkakukkosessa, joka on erittäin perinteinen, vanha suomalainen jälkiruoka. Mustikkakukkosen kanssa tarjottava tervajäätelö, kuten kaikki Mylläreiden jäätelöt, valmistetaan omassa keittiössä.

ALKUUN

Villisikapateeta ja kuusenkerkkämarinoitua lampaankääpää, metsävadelmia ja madeirasiirappia 13€
Kermaista lampaankääpäkeittoa ja riistapateeta 10€
Perinteinen hirvikeitto. Pälkäneen perunalimppua ja puolukkavoita 12€/16€

PÄÄRUOAT

Kuhaa ja jokirapua. Voi-jokirapukastiketta, kasviksia, tilli-perunasosetta 28€
Sorsaa ja fasaanirilletteä, puolukkaohraa, kuusenkerkkäjuureksia 27€
Paistettua poronvasanmaksaa, rosmariini-kermakastiketta, palsternakkapyreetä, punaherukoita 25€
Hirvilihapullia ja juures-perunasosetta, maustepippurikastiketta, pikkelöityä kurkkua 23€

MAKEAT HERKUT

Mustikkakukkonen ja tervajäätelöä 10€
Lakka-suklaakakku 10€
Raparberisorbet 10€

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY