Frans & Marie tarjoilee Tampere-päivän kunniaksi mustamakkarapurilaista, joka syntyi keittiömestari Mikko Lemmetyn vitsiksi tarkoittamasta makkaraletkautuksesta.
– Koetimme keväällä miettiä Tampere-päivän annokseksi jotain oikein tamperelaista. Heitin ihan vitsillä, että Tampereellahan tykätään syödä burgereita, mustaamakkaraa ja siipiä, joten ottaisinko sämpylän ja täyttäisin sen mustallamakkaralla ja siivillä? Lemmetty paljastaa purilaisen alkuideasta.
Aatos alkoikin tuntua keittiötiimistä hyvinkin kehityskelpoiselta, vaikka siipipuuhiin ei sentään päätettykään lähteä. Peritamperelainen perinneherkku mustamakkara valikoitiin itseoikeutetusti burgeroperoinnin kohteeksi. Keittiötiimin pitkällisen makkarapohdinnan päätteeksi Tapolan mustan makukumppaniksi päätettiin tehdä puolukka-punasipulihilloketta ja Dijon-majoneesia koko komeus paikallisen rievän sisään sulkien. Muheva lopputulos on maisteltavissa la 29.9. ja ma 1.10. Ja mikäli tamperelaiset sydämet kovinkin kiivaasti sykkivät mustaburgerille, saattaa sitä olla tarjolla jatkossakin.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy