G Livelab Tampere on noussut lyhyessä ajassa koko Suomen arvostetuimpien tapahtumapaikkojen joukkoon, Kuvaaja: Laura Vanzo, Visit Tampere.

Musiikkiala on palkinnut vuoden 2020 Industry Awards -voittajat perjantai-iltana järjestetyssä virtuaaligaalassa 7. toukokuuta 2021. Perinteikkäät palkinnot jaettiin nyt 25. kerran. Palkintoja tuli Tampereellakin näkyvästi toimiville henkilöille, yrityksille ja tapahtumapaikoille:

Vuoden venue / klubi: G Livelab Tampere
Vuoden venue / konserttisali: Tampere-talo
Vuoden tuotantopalvelu: Akun Tehdas
Vuoden liittolainen: Rosa Meriläinen
Vuoden ohjelmamyyjä / agentti: Esa Tontti (Alt Agency & Management)

Tutkimusten ja palkintojen viitoittamana kaupunki on vahvassa nousussa Suomen ykköstapahtumamatkakohteeksi. Esimerkiksi Tampere-talo on valittu parhaaksi Suomen tapahtumapaikaksi valtakunnallisessa tutkimuksessa jo viisi kertaa peräkkäin. G Livelab Tampere on noussut kansainvälisestikin maineikkaiden klubien joukkoon. Toukokuussa 2020 se valittiin maailman parhaaksi konserttisaliksi kansainvälisessä Mondo*DR awards -kilpailussa.

G Livelab Tampere on koko pandemian ajan pyrkinyt järjestämään konsertteja aina kun se on ollut mahdollista ja etsimään uusia, luovia tapoja musiikin tuomiseksi yleisöille. G Livelab on myös ollut pandemian aikana etulinjassa luomassa turvallisuuskäytäntöjä esitystoimintaan.

Tästä työstä G Livelab Tampere on palkittu sekä Tampereen kaupungin kulttuuriteko -palkinnolla että Musiikki & Median Industry Awards -palkinnolla.

– Meidän ydintehtävämme on elävän musiikin edistäminen. Pandemia kokoontumisrajoituksineen on ollut kova isku esittävälle taiteelle – sekä taiteilijoille että yleisölle. Olemme kokeneet, että pienenä ja ketteränä toimijana meidän tehtävämme on ollut luoda positiivista viestiä ja mielialaa vaikeaan aikaan. Siksi me jälleen kerran avaamme ovemme ensimmäisten joukossa heti kun se viranomaismääräysten puolesta on mahdollista ja asiakkaille turvallista, sanoo G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarela.

Myös Tampere-talon toimitusjohtaja iloitsee tunnustuksista.

– Musiikki & Media -tapahtuman vuosittain jakamat Industry Award -pystit ovat erittäin himoittuja tunnustuksia ihan normaalinakin vuonna ja ammattilaiset todella arvostavat pelkästään finalistiehdokkaaksi pääsyä. Että näin moni tamperelainen toimija tuli valituksi voittajaksi tänä monella tapaa poikkeusvuonna 2020 osoittaa, että meillä on paljon periksiantamattomia ja intohimoisia ammattilaisia ja yrityksiä tällä seudulla, iloitsee Tampere-talon toimitusjohtaja Pauliina Ahokas.

G Livelab Tampere – Maailman parhaaksi konserttisaliksi valittu klubi juhlii ensimmäisiä synttäreitään

Tapmpereen vahvat toimijat Akun Tehdas ja Tampere-talo ovat nyt yhtä. Aku Syrjä ja Paulina Ahokas allekirjoittivat äskettäin liiketoimintakaupan, jonka avulla yhtiöt tiivistävät yhteistyötään rakentaakseen Pirkanmaalle entistäkin kilpailukykyisemmän tapahtuma-alan toimijan.  Kuvaaja Juha Torvinen.

Viime vuonna musiikkiala kohtasi ennennäkemättömän kriisin, joka aiheutti valtavasti töitä, henkisiä ja taloudellisia haasteita, epävarmuutta ja jatkuvaa toiminnan mukauttamista ja sopeuttamista. Musiikkialan toimijat ovat olleet haastavana aikana avainasemassa alan jatkuvuuden, näkyvyyden ja voiman esille tuomisessa, niin alan sisällä kuin yhteiskunnassa laajemminkin. Musiikki & Median hallitus koki tärkeäksi jakaa alan tunnustupalkinnot eritoten tästä syystä myös tänä vuonna. Palkintojen perusteluissa nousivat esille taistelijat, joustavat mukautujat, uudenlaiset innovaatiot, rohkeat viestinviejät, mutta myös luottamus tulevaisuuteen.

Erikoinen vuosi ansaitsi myös erikoiskategorioita. Virtuaaligaalassa palkittiin erikois-, vuoden liittolainen -ja vuoden viestinviejä -palkinnot. Näillä palkinnoilla haluttiin huomioida alan eteen tehdyt ponnistelut tahoilta, jotka ovat väsymättä tehneet töitä kulttuurialan ahdingon helpottamiseksialan jatkuvuuden, näkyvyyden ja voiman esille tuomisessa, niin alan sisällä kuin yhteiskunnassa laajemminkin. Erikoispalkinto myönnettiin Anna Sen Soida -kampanjalleTapahtumateollisuus ry:n perustamiselle sekä Toivon Kärki – Uuden Edessä -kappaleelleVuoden liittolainen -palkinto jaettiin Rosa Meriläiselle, joka musiikkialan ulkopuolisena vaikuttajana on puhunut musiikkialan puolesta yhteiskunnallisella tasolla ja tuonut alalle uusia vaikuttavia yhteiskunnallisia verkostoja. Vuoden viestinviejä -palkinto jaettiin Mikko Kososelle, joka on  toiminut musiikkialan äänitorvena laittaen myös itsensä alttiiksi ja täysillä likoon.

Industry Awards 2020 -gaalassa jaettiin kunnianosoituksena elämäntyöpalkinto mittavan uran tehneelle Maria Tarnaselle, joka on toiminut pioneerina ja esikuvana musiikkialalle sinnikkäällä asenteellaan sekä työmoraalillaan. Marialla on ollut rehellinen halu kehittää alaa ja jakaa tietotaitoaan myös tuleville sukupolville. Maria Tarnanen on toiminut yrittäjänä musiikkialalla jo vuodesta 1986 ja päätoimisena yrittäjänä yhtäjaksoisesti tähän päivään asti vuodesta 1993. Tarnasen ja Sielun Veljien sekä Ismo Alangon kanssa vuonna 1984 alkanut yhteistyö on yksi hienoimpia suomalaisen musiikkibisneksen menestystarinoita. Tarnanen on tehnyt yhteistyötä myös J. KarjalaisenJukka PojanRaappanan ja monen muun suomalaisen menestysartistin.

Industry Awards -palkinnot jaetaan vuosittain musiikin parissa työskenteleville henkilöille sekä tahoille, jotka ovat ansioituneet alalla kuluneen vuoden aikana. Vuoden 2020 Musiikki & Media Industry Awards -ehdokasasetteluun ovat vaikuttaneet sekä joulukuussa 2020 järjestetty yleisöäänestys että alan ammattilaisista koottu Industry Awards -raati. Musiikki & Media järjestetään jälleen 7.-8. lokakuuta Tampereella.

VUODEN 2020 INDUSTRY AWARDS -VOITTAJAT:

Vuoden mediapersoona: Maria Veitola
Vuoden toimittaja: Ville Vedenpää (Yle)
Vuoden ohjelma- / musiikkipäällikkö: Johan Lindroos (Radio Suomi)
Vuoden radio: Anna Sen Soida
Vuoden kotimainen musiikkimedia: Yle
Vuoden PR- / markkinointihenkilö (Levy-yhtiö): Anniina Baumann (Universal Music Finland)
Vuoden viestintä-/markkinointihenkilö (Live): Anna Mäkelä (Fullsteam Agency)
Vuoden tukipilari: Hiksu Toivanen (Piikkikasvi)
Tulevaisuuden suunnannäyttäjä: Lito Gilberto (Splay One)
Vuoden järjestö: Tapahtumateollisuus ry
Vuoden järjestövaikuttaja: Kaisa Rönkkö (Music Finland)
Vuoden tuotantopalvelu: Akun Tehdas
Vuoden kuluttajapalvelu: Yle Areena
Vuoden lippukauppa: Tiketti
Vuoden manageri: Peppi Puljujärvi
Vuoden manageriyhtiö: Manage Me
Vuoden tapahtumatuottaja: Ella Saukkonen (Live Nation Finland)
Vuoden ohjelmamyyjä / agentti: Esa Tontti (Alt Agency & Management)
Vuoden promoottori: Mikko Hultman (Suvilahti TBA)
Vuoden agentuuri: Warner Music Live
Vuoden venue / klubi: G Livelab Tampere
Vuoden venue / konserttisali: Tampere-talo
Vuoden venue / areena: Suvilahti
Vuoden festivaali: Bättre Folk i Fjällen
Vuoden tapahtuma (sis. konsertit & konserttisarjat): Suvilahti Summer
Vuoden striimitapahtuma (sis. konsertit & konserttisarjat): JVG – Ikuinen Vappu
Vuoden Brand & Partnership -toteutus: Antti Tapani -mallisto Prismoissa
Vuoden A&R-henkilö: Olli Saksa (Mökkitie Records)
Vuoden musiikkikustantaja: Elements Music
Vuoden major levy-yhtiö: Warner Music Finland
Vuoden Indie levy-yhtiö: Svart Records
Erikoispalkinto:
Anna Sen Soida
Tapahtumateollisuus ry:n perustaminen
Toivon Kärki – Uuden Edessä -kappale
Vuoden liittolainen: Rosa Meriläinen
Vuoden viestinviejä: Mikko Kosonen
Elämäntyöpalkinto: Maria Tarnanen