nordic muikkukukko

Gastropub Nordic juhlistaa Suomi 100 -juhlavuotta paitsi oman Nordic Breweryn Havu Nordic Ale -juhlaoluella, myös joka kuukausi vaihtuvilla perisuomalaisilla klassikkoruoilla. Helmikuun herkkuna on pirkanmaalaisissa ravintoloissa hyvin harvoin saatavilla oleva muikkukukko.

Gastropub Nordic– Muikkukukko on klassikko, vaikka savolaiset pitävät kuulemma myös ahvenkukosta. Halusimme kuitenkin valita sen perinteisemmän version, Otso Mikkonen kertoo.

Mikäli savolainen suosikkisyötävä olisi hämäläiselle haasteellisesti haukkailtava, saa kukon syömiseen sangen viihteelliset viäntävät ja kiäntävät kirjalliset ohjeet.

Muikkukukkoannoksen kaveriksi ravintolassa suositellaan Havua.

– Havu toimii kalakukon kanssa oikein hyvin. Ruiskuoren maku on vahva, joten tumma, kuusella, katajalla ja männyllä maustettu ale sopii sille hyvin, Mikkonen kuvailee.

Nordicin pikkuisessa keittiössä kokataan antaumuksella ja mahdollisuuksien mukaan aina aivan kaikki itse. Kukkojen omin käsin operoimistakin harkittiin suurella hartaudella, mutta koska kalakukon täydelliseksi hiominen olisi voinut viedä kovastikin aikaa, päätettiin kukot tilata juuri niiden leipomiseen erikoistuneelta Irene Partasen kalakukkoleipomolta Kuopiosta.

Muikkukukkoannos maksaa 12 euroa. Saatavilla vain helmikuun ajan.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY