soho-hampurilaisetJalkapallohullujen kantapaikat täyttyvät jälleen intomielisistä faneista. Suosituimmat baarit tulevat taatusti saavuttamaan aidon jalkapallotunnelman.

Listasimme tamperelaisia sporttibaareja, joihin on mukava kokoontua nautiskelemaan jalkapalloviihteestä. Kerää porukka kasaan!

Kisapoimintoa päivitellään vielä. Vinkaa meille suosikkisi!

1Jalkapallon MM-kisat entisen elokuvateatterin valkokankaalta Olympia-salissa

Alkuperäisesti elokuvateatteriksi rakennettu Olympia-sali on jo tilana täydellinen jalkapallopyhättö. Olympia-korttelin Ravintola Muusa ja sisäpihaterassi Puutarha toimivat futisvapaina vyöhykkeinä, jotka tarjoavat tarvittaessa hengähdystauon kisahuumasta.

2Irlantilaispubissa nautiskellaan MM-jalkapallosta irkkutunnelmassa

O’Connell’s on välitön ja aito irlantilaispubi, josta löytyy laaja valikoima hana- ja pullo-oluita sekä väkevämpiäkin herkkuja. Rennon irlantilaisen tunnelman ja musiikin lisäksi tässä baarissa vaalitaan irlantilaisia perinteitä ja rakastetaan jalkapalloa.

3Satamakadun englantilaistyyppisessä pubissa jalkapalloa laatuoluiden seurassa

4Laatuoluita ja burgereita hyvässä seurassa IHKUn pubissa

Ihkun pubissa seurataan jalkapallon MM-kisoja aukioloaikojen puitteissa koko turnauksen ajan 14.6.-15.7. Tämä kisakatsomo on erikoisuus myös burgerien ystäville, sillä matsien ohessa maistuu varmasti laadukkaat oluet ja Kauppuri 5 Tampereen burgerit.

Lue myös: Kesäinen olutklassikko IHKUn hanassa: Weihenstephaner Hefeweissbier

5Saunominen ja jalkapallo nivoutuvat yhteen Tullin Saunassa & Bistrossa

Vaikkei Tullin Sauna & Bistro halua profiloitua sporttibaariksi, tekee se poikkeuksen jalkapallon MM-kisojen aikana ja on näyttänyt tykillään jalkapallopelejä. Yhdistä siis saunominen, hyvä ruoka ja juoma MM-kisanautintoon.

Lue myös: Tullin Sauna on tyylilöylyjen lisäksi laadukkaita à la carte -antimia ja rentoa saunasyötävää

Pub Ukko Nooa on onnistunut pubin ja sporttibaarin yhdistelmä. Yksi Tampereen keskeisimmistä kohtaamispaikoista, joka Sokos Hotel Ilveksen ravintolana on joka päivä avoinna neljään asti. Ukko Nooassa on erinomainen pubimenu.

7Kaksion baarissa on Kyttälän ravintolakaupunginosan tunnelma parhaimmillaan

Jalkapallon ystävien baari Aleksanterin kadulla. 2h+k:n baarin puoli tarjoilee kattavan juomaskaalan lisäksi syötävää ja ruuduilta sporttia.

Kerho on Nalkalan kaupunginosan tyylikäs englantilaistyyppinen pubi. Jalkapallo kuuluu luontevasti pubin ohjelmistoon luontevana osana ravintolan teemaa. Kerhon listalta löytyvät juomien lisäksi maukkaat ruoka-annokset.

8Vuoden Olutravintola on myös täysverinen sporttibaari saunoineen

Konttori on harvinaislaatuinen saunallinen olutravintola aivan Tampereen keskustassa. Jugend-talon kivijalkahuoneistossa nautitaan monipuolisesta ja sesonkeja seurailevasta hanaolutvalikoimasta, vaihtuvista pienpanimohanaoluista sekä muista baarituotteista. Konttorissa on myös mahdollista saunoa ja katsoa otteluita vaikkapa isolta screeniltä.

Lue myös: Konttori valittiin Vuoden Olutravintolaksi

9Kievari Kahdet Kasvot on jalkapallon ystävien kisakatsomo Kauppakadulla

Kievari Kahdet Kasvot on 1995 perustettu olutravintola ja erinomainen paikka seurata jalkapalloa. Hanoissa virtaa sesonkien mukaan vaihtuva juomavalikoima. Useita oluita ja vähintään kahta eri siideriä löytyy hanoista, pulloista kymmenittäin erilaisia oluita ja parikymmentä siideriä.

10Taproom Unitedissa kotimaisten laatujuomien ohella toinen kantava teema on sportti

Taproom Unitedissa on MM-kisojen aikana kisatarjouksia ja otteluveikkaukset kaikissa matseissa. Taproom United pyrkii koko juomavalikoimassaan 100%:n kotimaisuusasteeseen. Yhteistyökumppaneiksi on valittu tuotteiltaan toisiaan tukevia sekä täydentäviä toimijoita, ja kaikissa hankinnoissa suositaan muutenkin paikallisuutta. Mukana on myös Pyynikin Käsityöläispanimo Tampereelta.

11Pikilinna on Tammelan kaupunginosan jalkapallopyhättö

Pub Pikilinnan biljardi. Pool-pöytä löytyy ravintolan viihtyisästä nurkkauksesta, jossa on paljon esillä myös jääkiekkoaiheista museomateriaalia.

Pikilinna on jalkapallohenkinen klassikkopubi Tammelassa. Pikilinnan kesäterassi on kaupungin viihtuisimpiä.

Lue lisääOlutravintola Pikilinna oli klassikko jo syntyessään

12Siipiravintola ja sporttibaari samassa osoitteessa

Kuvassa Tampereen keskustan Sticky Wingers. Kuva: Lifestyle Media Oy

Sticky Wingers on sporttibaari ja siipiravintola, jonka listalla on myös muita annoksia pihvileivistä purilaisiin.