Ravintola Masuunin vuoden viides ruokalista astui voimaan maanantaina 19.8. Seuraavien kuukausien ajan ravintolan lautasilla on runsaasti syksyn satoa, erityisesti sieniä ja marjoja.
Alkuruokana Masuunissa tarjoillaan muun muassa Härkä Carpacciota. Perinteisen annoksen lisäkkeissä näkyy Masuunin oma kädenjälki, tuore härän sisäfilee saa seurakseen keväällä poimittua nokkosta. Alkuruokien joukkoon kuuluu myös Friteerattu Jokirapukakku, joka tarjoillaan tomaatin, avokadon ja valkosipulin kanssa.
– Jokiravut kuuluvat loppukesän ja alkusyksyn ruokiin samalla tapaa kuin esimerkiksi blinit ovat alkuvuoden herkku. Yksi tavoitteistamme on nostaa perinteitä kunniaan, kertoo keittiömestari Mikko Kautto.
Wanhantuvan ankka tekee paluun Masuunin pääruuaksi. Lisäkkeenä ankan kanssa tarjotaan muun muassa puikulaperunasta valmistettuja gnoccheja ja tummaa vadelmakastiketta. Pääruokien joukosta löytyy lisäksi kuhaa ja poroa. Jatkossa kaikki tuore kuha tulee Masuuniin Kolin seudulta, puhtaista Pielisen vesistä. Tuoreen kuhan makua täydentävät kukkakaali ja ruskistettu voi.
– Sieniä nautitaan monien pää- ja alkuruokien lisäkkeinä. Jälkiruokana herkutellaan marjoja. Tarjolla on esimerkiksi tyrniä ja valkosuklaata sekä mustaherukkaa ja maitosuklaata. Ternimaito creme brulee höystetään tällä kerralla puolukalla ja rahkalla. Alkavan syksyn kunniaksi aterian voi Masuunissa päättää myös perinteisellä omenapiirakalla, sanoo Kautto.
Ravintolan kotisivut: ravintolamasuuni.com