Tovin ainoastaan tilausravintolana toiminut Masuuni avautuu jälleen myös iltaravintolana 11.9. alkaen. Luvassa on uusia kuumia annoskuvioita, sillä keittiöön saadaan hulppea avotuligrilli keittiömestari Jani Salmelan käyteltäväksi. Avotuliaromisia hyvyyksiä alkaa siis nousta keittiöstä kaiken kansan haukkailtavaksi.
– Kyllähän se oli kuin uusi joulu, kun sain kuulla, että pääsemme avaamaan syksyllä Masuunin taas kaikille asiakkaille, myhäilee Salmela.
Idea uusista keittiölinjauksista syttyi kesällä kilpaa grillihiilien kanssa.
– Grillasin kesällä muksujen kanssa ja mietin, että mitähän uudenlaista hommaa alkaisimme Masuunissa puuhata syksyllä. Siinä se idea syntyi. Päätin kysyä, että saisinko keittiöön avotuligrillin ja ensi viikolla se sitten tulee!
Grillaus tulee näkymään ja maistumaan alkuruoka-annoksista jälkiruokamakuihin asti. Koko listalta löytyy vain pari annosta, joiden komponentteja ei liekeissä pyöräytellä.
Pääroolissa poseeraa liha, vaikka eväkkäitäkään ei unohdettu ole. On miehevää härän flank steakia, Filè Mignon eli härän sisäfileetä ja tietenkin tartaria. Kalaa on mukana kylmäsavuhauen ja voissa paistetun taimenen muodossa.
Lihaisasta linjauksesta huolimatta kasvisruokailijatkin huomioidaan kyllä, vaikka suoraan listalta ei kasvispääruoka-annoksia löydykään. Kasvisannoskimaran luominen asiakkaan tyytyväistyttämiseksi onnistuu sujuvimmin, kun ruokavaliosta ilmoittaa jo pöytävarausta tehdessään.
– Vaikka annokset saattavat kuulostaa krouveilta, ja melko maskuliinisiahan ne ovatkin, niin pleittaaminen tulee silti olemaan aika herkkää. Eli annoksen ulkonäköön tullaan edelleen panostamaan aivan niin kuin ennenkin, kuvailee Salmela.
Tuttuun keittiömestaritapaan myös riista tulee nousemaan sesongin erikoisherkuksi loka-marraskuun vaihteessa. Viime vuonna karhuisan riistaviikon kattaukset loppuunvarattiin hyvin nopeasti. Tänä vuonna Salmela lupaakin riistaherkkuja useamman päivän ajaksi, jotta kaikilla halukkailla olisi tilaisuus päästä villien annosten makuun.
Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy