Marusekin köökistä kiidätetään annoksia kiihtyvällä vauhdilla. Ravintola on ottanut reippaan loikan kohti näppärästi jaettavia ja rennosti napsuteltavia annoksia. Maistelemaan pääsee myös maailman laadukkaimpiin lihoihin kuuluvaa Wagyu’a.
– Olemme lähteneet tallailemaan kadulle tällä menulla, keittiöpäällikkö Ville Kriikku kuvailee ja esittelee messevästi maustettua ja pitkään haudutettua possua sisältäviä purilaisia ja Wagyu-härkäisiä haukattavia.
Samalla korostuu entisestään myös se, että Marusekissa voi mainiosti syödä myös ilman puikkoja. Tyyli on vapaa ja loosit suojaisia joko treenata tai maistella menemään seurueineen vaikka sormin. Uusi menu kukkiikin jaettavaksi sopivaisia ja sopuhintaisia annoksia.
– Veimme menua myös askelen verran aasialaiseen jaettavien annosten suuntaan. Uudella ruokalistalla ei ole erikseen alku- tai pääruokia. Lisäksi suuria sushilajitelmia lukuun ottamatta kaikki annokset maksavat alle 15 euroa, ravintoloitsija Leo Suzuki kertoo.
Ideana on, että asiakkaiden on mahdollista maistella useita erilaisia annoksia monine makuineen ähkyn partaalle ajautumatta. Pöytään voi tilata useampia annoksia, joista riittää mainiosti esimerkiksi kahden tai miksei useammankin ruokailijan kesken jaettavaksi.
Uusi aluevaltaus raaka-ainerintamalla on koukattu japanilaisen Wagyu-härän sarvipäiseen suuntaan. Erittäin maltillinen maustaminen antaa laadukkaan sisäfileelihan oman maun poseerata pääroolissa annoksessa kuin annoksessa. Lihaa voi maustaa pöydässä halutessaan vaikkapa hiukan soijaan kastamalla.
Kun liha on näin laadukas, se halutaan luonnollisesti tarjota myös mahdollisimman vähän kypsytettynä. Nigirin päällä oleva liha on ainoastaan käväissyt koskettamassa kuuman pannun pintaa. Tartarissa liha on luonnollisesti raakaa.
Wagyu sopiikin erittäin hyvin japanilaisen ruoan raaka-aineeksi, sillä se on pehmeää ja koostumukseltaan muutenkin mainiota raakana tarjottavaksi.
– Liha on kirjaimellisesti suussasulavaa. Sen ymmärtää, kun maistaa, Kriikku kuvailee.
Wagyut ovat japanilaista nautakarjaa, jota on saanut vasta jokusen vuoden verran viedä ja kasvattaa maan ulkopuolella. Myös kuuluisa ja perin kallis Kobe on yksi Wagyu-roduista, mutta sen kasvatus on rajattu vain ja ainoastaan Japaniin, Honshun saarelle. Marusekiin Wagyun sisäfileet saapuvat Yhdysvalloista. Liha on kauniisti marmoroitunutta ja muutenkin erittäin laadukasta.
Teksti ja kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy