Marusekin sunnuntainen sushibuffet on vetänyt sushinnälkäisiä herkkusuita puoleensa varsin tehokkaasti. Noutopöytänautiskelu sopii rentoon viikonloppuherkutteluun vaikkapa perinteisen brunssin tilalle.
Sushibuffet joka kuun ensimmäinen sunnuntai:
4.2.2018,4.3.2018, 1.4.2018, 6.5.2018
Marusekin sushibuffet on aivan oma, ravintolan muusta tarjonnasta erillinen osuutensa. Sunnuntaisin lounas- tai à la carte -lista eivät ole voimassa laisinkaan, vaan noutopöytä pistetään koreaksi erilaisista hyvinkin uusista ja tuoreista susheista. Sushibuffassa on nimittäin paljon sellaisia tuotteita, joita ei tavalliselta listalta löydy. Se on kokeille myös tilaisuus antaa luovuuden kukkia ja testata uusia ideoita tulevien lista-annosten suhteen.
– Sushibuffan ideasta ja uusista tuotteista on tykätty tosi paljon. Meillä usein käyvät asiakkaat ovat kertoneet tulevansa sunnuntaisin tavallaan testailemaan kokkien uusia sushi-ideoita, ravintoloitsija Leo Seki kuvailee ja kertoo sushien raaka-aineina käytettävän paljon lähikalaa ja -vihanneksia. Muutenkin kotimaisia juureksia ja vihanneksia pyritään hyödyntämään mahdollisimman paljon.
Sushibuffet-ruokailu maksaa aikuiselle 29 euroa ja hintaan sisältyy myös lasillinen kuohuvaa sekä jälkiruokabuffet.
Villivihanneksia hyödynnetään japanilaisessakin keittiössä
Villiyrtit ja -vihannekset ovat nousseet suomalaisissa keittiöissä uudestaan pinnalle ja ihmisten laajempaan tietoisuuteen. Myös japanilaisessa keittiössä hyödynnetään luonnosta kerättäviä villivihanneksia, suoraan käännettynä vuorivihanneksia, joille ei välttämättä edes suomenkielisiä nimiä ole.
– Kasveja poimitaan suoraan luonnosta ja esimerkiksi riisi maustetaan niillä. Myös kirsikankukkia käytetään suolattuina, Leo luettelee ja kertoo olevansa kiinnostunut kokeilemaan paikallisia villivihanneksia Marusekin annoksissa.
Japanilainen keittiö on muutenkin raaka-ainekirjoltaan laaja, eikä sisällä suinkaan pelkkää sushia. Marusekin à la carte -listalla on toki monipuolinen valikoima erilaisia susheja, mutta myös kiitettävä määrä lämpimiä ruokia. Mainion keittiöpäällikkö Anni Myllymäen taloon tulon myötä ravintola on pitäytynyt entistä tarkemmin aitojapanilaisessa ja -aasialaisessa ruoassa. Lounasruoka on perinteisempää japanilaista ja à la carte -listan annokset modernimpia.
Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy, Muokannut Toni Honko 15.1.2018
Ruokakuvat: Maruseki