Gastropub Tuulensuun jo perinteeksi muodostuneet jokatalviset makkaraviikot ovat täällä taas. Tuulensuu tarjoilee totuttuun tapaan raaka- ja kokolihamakkaroita kappaleittain, jolloin asiakas pääsee koostamaan lautaselleen juuri mieleisensä setin lisukkeineen päivineen.

Tuulensuun perinteiset Makkaraviikot 25.1.-5.2. Makkaroita Ranskasta ja Tampereelta ja uutena toimijana Jämin Rahtipalvi Pirkanmaan rajaseuduilta Jämijärveltä

Tuulensuun keittiöön on saapunut muhevia mahtavuuksia niin Ranskasta kuin kotimaastakin. Kotimainen makkaratuotanto on luonnollinen valinta ravintoloitsija Sami Lappalaiselle.

– Haluamme tuoda klassikoiden rinnalla esille myös paikallisuutta ja yrittäjyyttä.

Tampereella toimivien pienten raakamakkaravalmistajien tuotteet vievät makkaran aivan uudelle tasolle. Esimerkiksi tesomalaisen Sausages Finland -raakamakkaramestari Patrick Raffertyn makkarat tekivät komean ensiesittäytymisen makkaraviikoilla toissa vuonna ja niitä on saatavilla tänäkin vuonna.

Mukana oli jo pari vuotta sitten myös tamperelainen artesaanitoimija Nakki-Hannu. Yrityksen nokkamiehenä toimii kaupungin ravintolaelämästä tuttu kasvo Hande Huhtinen.

Nakki-Hannun takana on neljä yrittäjäkaverusta, jotka rakastavat ruokaa. He perustivat oman makkarapajan, koska heidän mielestään suomalainen raakamakkarakulttuuri kaipasi vähän lisää väriä ja seikkailumieltä.

Uutuutena mukana on tänä vuonna satakuntalaisverta. Jämijärvellä sijaitsevan Jämin Rahtipalvin tuotteista Lappalainen on tykästynyt erityisesti Juustowurstiin.

– Se on superhyvä. Sellainen paksu vähän balkanmainen pötkö, josta leikataan kunnon siivu. Voi syödä kylmänä tai lämpimänä. Loistava esimerkiksi (Vale)Porilaisen välissä.

Nakki-Hannun Italialainen Aamiaisnakki on Vuoden paras raakamakkara

Makkaraviikkojen Manner-Euroopan klassikkomakujen kimarassa komeilee mm. perimaineikas sisälmysmakkara andouille. Myös merguez ja morteau ovat luonollisesti makkaramenossa mukana.

– Omiin suosikkeihini kuuluvat aina vaaleista lihoista valmistetut Boudin Blancit. Ne ovat hyvää vastapainoa raskaammille ja rouheammille makkaroille, kuvailee Lappalainen.

Lisukkeiksi valittavina on mm. hapankaalia, ranskalaisia perunoita sekä saksalaisena klassikkona perunasalaattia.

Makkaran juomakumppaniksi sopii erityisen hyvin olut, mutta maistuupa makkararuokien kanssa mainiosti moni muukin juoma. Tuulensuussa makkaraherkuille suositellaan oluiden lisäksi erilaisia saksalaisia ja ranskalaisia valkoviinejä sekä kevyitä punaviinejä.

Makkaraviikot 2024

Katso makkarat kuvauksineen: Gastropub.net

HUOM! Osa makkaroista vaihtuu teeman aikana.

Teksti ja kuvat: Lifestyle Media Oy

tuulensuu

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY


 


LUE MYÖS

Pinot Noir -viikot Tampereella

[20.5.-2.6.] Riesling & Co -viikot 2024 Tampereella

Rapsakat saksalaiset viinit piristävät 60 huippuravintolassa ympäri Suomen. Tampereelta on mukana tällä kertaa kahdeksan ravintolaa: Gastropub Tuulensuu, Ravintola Näsinneula, Ravitsemisliike Aisti, Sasor Restaurant &...
Gastropub Tuulensuu on suosittu ravintola Tampereella.

[SUNNUNTAISIN] Tuulensuun klassikkosunnuntait vaihtuvin klassikkoannoksin

Gastropub Tuulensuu nostaa joka sunnuntai esille jonkun klassikkoannoksen Euroopan keittiöistä, mutta myös kansainvälisiä makulegendoja. Tarjolle tulee sellaisia annoksia, joita syystä tai toisesta olisi liian...

Aikuisten joulukalenteri Gastropub Tuulensuusta – 24 eri olutta joulun odotukseen

Jokasyksyiseen tapaan Gastropub Tuulensuussa nautitaan juustoviikoista.