Gastropub Tuulensuun jo perinteeksi muodostuneet jokatalviset makkaraviikot ovat täällä taas. Tuulensuu tarjoilee totuttuun tapaan raaka- ja kokolihamakkaroita kappaleittain, jolloin asiakas pääsee koostamaan lautaselleen juuri mieleisensä setin lisukkeineen päivineen.

Tuulensuun keittiöön on saapunut muhevia mahtavuuksia mm. Ranskasta, Italiasta, Espanjasta, Virosta ja Pirkanmaalta. Suomalaisia makkaraisia on mm. Kauppahallissa toimivalta 4 Vuodenajalta sekä Penttilän tilalta.

– Valikoimassa on esimerkiksi Espanjan baskialueen txiskorraa, boudin noir -verimakkaraa sekä blancia, Ardennien alueen erikoisuutta. Uutuutena mukana on myös ankanlihaista raakamakkaraa sekä pari virolaista herkkua, kertoo ravintolapäällikkö Ismo Nieminen.

Makkarakimarassa komeilee lisäksi perimaineikas sisälmysmakkara andouille, ja myös merguez, chipolata ja morteau ovat luonollisesti makkaramenossa mukana. Löytyypä valikoimasta myös suomessa melko tuntematonta ndujaa, tymäkällä peperoncino-chilillä maustettua italialaista possumakkaralevitettä.

Lisukkeiksi valittavina on mm. hapankaalia, ranskalaisia perunoita sekä salaattia.

Makkaran juomakumppaniksi sopii erityisen hyvin olut, mutta maistuupa makkararuokien kanssa mainiosti moni muukin juoma. Tuulensuussa makkaraherkuille suositellaan oluiden lisäksi erilaisia saksalaisia ja ranskalaisia valkoviinejä sekä kevyitä punaviinejä.

Teksti ja kuvat: Lifestyle Media Oy

tuulensuu

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY


 


LUE MYÖS

Suomen ensimmäinen gastropub Tuulensuu tuuletti ravintolakenttää – ”Kaikki sanoivat, ettei niin voi tehdä!”

11.4.2004 Gastropub Tuulensuu aloitti toimintansa. Heti avajaisvuonnaan Tuulensuun väki teki ensimmäisen omatuontijuomien noutoreissun Belgiaan, mikä enteili säkenöivää tulevaisuutta etenkin olutharrastajien suosikkipaikkana. Nyt tämä ympäri Suomea tunnettu gastropubien pioneeri juhlii kymmenvuotista taivaltaan mm. laseittain tarjottavin omatuontisamppanjoin.

50 Parasta Ravintolaa valittu jälleen – Uusia tähtiä mukana Tampereelta ja Pirkanmaalta

Viisi Tähteä -media on julkaissut jälleen listan Suomen ravintolaparhaimmistosta. Lujasti odotetulle 50:n parhaan listalle ylsi mukaan Tampereelta 5 ravintolaa: ravintola C 12., Bertha 15., Kajo...

SU 16.6. | Tuulensuun klassikkosunnuntai: Kesäkeitto

Gastropub Tuulensuu nostaa joka sunnuntai esille jonkun klassikkoannoksen Euroopan keittiöistä, mutta myös kansainvälisiä makulegendoja. Tarjolle tulee sellaisia annoksia, joita syystä tai toisesta olisi liian...