Gastropub Tuulensuun jo perinteeksi muodostuneet jokatalviset makkaraviikot ovat täällä taas. Tuulensuu tarjoilee totuttuun tapaan raaka- ja kokolihamakkaroita kappaleittain, jolloin asiakas pääsee koostamaan lautaselleen juuri mieleisensä setin lisukkeineen päivineen.

Tuulensuun keittiöön on saapunut muhevia mahtavuuksia mm. Ranskasta, Italiasta, Espanjasta, Virosta ja Pirkanmaalta. Suomalaisia makkaraisia on mm. Kauppahallissa toimivalta 4 Vuodenajalta sekä Penttilän tilalta.

– Valikoimassa on esimerkiksi Espanjan baskialueen txiskorraa, boudin noir -verimakkaraa sekä blancia, Ardennien alueen erikoisuutta. Uutuutena mukana on myös ankanlihaista raakamakkaraa sekä pari virolaista herkkua, kertoo ravintolapäällikkö Ismo Nieminen.

Makkarakimarassa komeilee lisäksi perimaineikas sisälmysmakkara andouille, ja myös merguez, chipolata ja morteau ovat luonollisesti makkaramenossa mukana. Löytyypä valikoimasta myös suomessa melko tuntematonta ndujaa, tymäkällä peperoncino-chilillä maustettua italialaista possumakkaralevitettä.

Lisukkeiksi valittavina on mm. hapankaalia, ranskalaisia perunoita sekä salaattia.

Makkaran juomakumppaniksi sopii erityisen hyvin olut, mutta maistuupa makkararuokien kanssa mainiosti moni muukin juoma. Tuulensuussa makkaraherkuille suositellaan oluiden lisäksi erilaisia saksalaisia ja ranskalaisia valkoviinejä sekä kevyitä punaviinejä.

Teksti ja kuvat: Lifestyle Media Oy

tuulensuu

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY


 


LUE MYÖS

SU 17.2. | Kievin kanaa Tuulensuussa: Gastropub sulostuttaa sunnuntait klassikkoannoksilla

Gastropub Tuulensuu nostaa joka sunnuntai esille jonkun klassikkoannoksen Euroopan keittiöistä, mutta myös kansainvälisiä makulegendoja. Tarjolle tulee sellaisia annoksia, joita syystä tai toisesta olisi liian...

Ismo Nieminen Gastropub Tuulensuun ravintolapäälliköksi – Palatsi vaihtui pubiin

Ismo Nieminen ehti toimia Finlaysonin Palatsin viinivainuisena sommelierina ja ravintolapäällikkönä 17 vuotta. Nyt hän pääsee rypäleiden ohella riehaantumaan isommasti myös maltaista, sillä mies on...

SU 11.11. ASTI | Gastropub Tuulensuun Juustoviikot ovat valloillaan isänpäivään asti

Jokasyksyiseen tapaan Gastropub Tuulensuussa nautitaan juustoviikoista.