baarienmies851

RAVINTOLALAIVAT TAMPERE +

Kokki Santeri Vuosara on gastronomian moniosaaja. Mieheltä on tullut tiiviiseen tahtiin kolme keittokirjaa, joista viimeisin on Palllogrillauksen lyhyt oppimäärä.

Laukontorin satamassa sijaitsevalla Gastrolaivalla pureudutaan ruokaan sekä keskiolutbaarikulttuuriin M.A. Nummisen johdattelemana 3.7. klo 18 alkaen. Baarien mies -ehtoo ja siihen laadittu erikoismenu ovat kunnianosoitus M.A.Nummiselle ja hänen Baarien mies -kirjalleen.

Kirjailija ja muusikko M.A.Numminen kiersi vuonna 1986 suomalaiset keskiolutbaarit, joita hän esitteli samana vuonna ilmestyneessä Baarien mies -kirjassaan. M.A.Numminen aloittaa Gastrolaivalla järjestettävän Baarien mies -ehtoon kertomalla kirjassaan tekemistään havainnoista. Sen jälkeen nautitaan viiden ruokalajin menu ja siihen tarkoin tykö valikoitu keskiolutmenu.

– Tarjoiltava viiden ruokalajin yllätysmenu olutmenuineen on jo spektaakkeli sinällään. Tarjolla on muun muassa erilaisia makkaroita ja tuhtia saksalaistyylistä purtavaa. Menu sisältää ruokalajeille räätälöidyn olutpaketin, ja olutta löytyy eri muodoissa myös ruokalautasilta, kertoo Gastrolaivan ruokalistojen suunnittelusta vastaava kokki ja ruokakirjailija ”Chef” Santeri Vuosara.

M.A.Nummisen Baarien mies on romaani keskiolutbaareista ja niiden asiakkaista. Kirjan päähenkilö Numminen on vieraili kirjansa vuoksi 350 baarissa kirjaimellisesti ympäri Suomea. Kirjassa sosiologiset ja alkoholipoliittiset näkemykset nivoutuvat riemastuttaviin kuvauksiin Nummisen keskiolutbaarimatkan kommelluksista.

Chef ja M.A. soittavat hyvin yhteen

Chef Santeri ja Mauri Antero ovat tiimi jo vuosien takaa. Ystävyys syttyi runsas kymmenen vuotta sitten musiikin merkeissä.

– Tein silloin vielä dj-hommia ja tuotin musiikkia aktiivisemmin kuin nykyään. M.A. ja Pedro olivat kasaamassa uutta pändiä esittämään Nummisen greatest hits -ohjelmistoa, ja minut buukattiin dj:ksi skrätsäämään pändisoiton sekaan vanhoja Nummis-vinyyleitä. M.A.Numminen Scratch Band keikkaili pari-kolme vuotta ja teki yhden levyn. Nummisen underground-runot yhdistettynä konebiitteihin ja efekteihin oli sen verran toimiva konsepti, että jatkettiin duona keikkailua. Nykyisin molempien kiireistä johtuen on vain yksi tai kaksi keikkaa vuodessa, Santeri valottaa.

– Ruoka on ollut myös tärkeä osa ystävyyttämme. Keikkamatkakulinarismin lisäksi on käyty pariin otteeseen Berliinissä ryyp…eikun ruokamatkalla. Ruoka-aiheisista biiseistämme se ilmeisin lienee esikoiskirjani mainosvideo.

Pöytävaraukset Baarien mies -ehtooseen: puh. 050 3433536

Teksti ja kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

RAVINTOLALAIVAT TAMPERE +

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY