Los Pollos -ravintoloitsija-keittiömestari Toni Leskinen (vas.) sai pintxo-kisakumppanikseen Espanjassa asuvan keittiömestari- ja ruokastailaaja Jani Paasikosken. Los Pollos tarjoileekin ehtoja espanjalaisia makuja niin pintxojen kuin paellankin muodossa.

Los Pollos tarjoaa kisa-annoksen ohella huikeat n. 20-30 erilaista espanjalaista pintxo-palaa purtavaksi. On äyriäisvoittoista ja lihaisaa napsuteltavaa, kasvispitoista ja kanaisaa haukattavaa. Lämpimät tilataan keittiöstä, kylmät napsitaan suoraan pöydästä. Ja tilkkanen baskimaalaista txakoli-viiniä päälle!

Kun itsekin Espanjassa asunut ravintoloitsija-keittiömestari Toni Leskinen mietti lähteäkö Tamperradan pintxo-kisaan mukaan, päätti hän pyytää kisakumppanikseen Espanja-keittiöguru Jani Paasikosken. Espanjassa asuvalla Paasikoskella on pintxo-asia hienosti hyppysissään ja ne hyppyset kiitivät kernaasti Los Pollosiin taituroimaan ehtoja espanjalaisia makupaloja aidoista espanjalaisista raaka-aineista.

Los Pollos kisaa kanaisan mehevällä Cannellon de pollo -annoksella.

– Meille oli alusta asti selvää, että haluamme käyttää aitoja espanjalaisia raaka-aineita niin paljon kuin mahdollista. Makkarat, ilmakuivattu kinkku, membrillohyytelöt…kaikki tulee suoraan Espanjasta, Leskinen luettelee.

Etuosa ravintolasta valtaa pöydällinen kylmiä ja huoneenlämpöisinä tarjoiltavia pintxoja. Pöydästä voi napsia menemään 2-3 euron hintaisia pintxoja mielihalujensa mukaisesti. Tikut kerätään talteen ja kiikutetaan lopuksi kassalle. Lämpimät pintxot, kuten kisapintxo kanacannelloni, tilataan keittiön puolelta.

– Osa pintxoista on valmiina, osan kohdalla voi vähäsen kestää, kun keittiö ne menekin mukaan tilauksesta tekee. Meillä on 20-30 erilaista pintxoa tarjolla. Perinteisiä espanjalaisia makuja pienellä modernilla twistillä tehtynä, Leskinen kuvailee.

Toni Leskinen veistelee ilmakuivattua kinkkua maisteltavaksi.

Etenkin äyriäispainotteista purtavaa on tarjolla paljon. Pintxojen lisäksi pääsee maistelemaan myös paellaa, jota valmistetaan aina yksi satsi per päivä. Lista vaihtelee ja elää päivittäin.

– Pintxoissa voi päästää mielikuvituksensa valloilleen, Paasikoski toteaa myhäillen.

Myös juomat ovat pintxo-makujen malliin sopivat. Tarjolla on mm. baskimaalaista txakoli-viiniä, joka on kuiva, raikas ja hapokas kaveri purtaville. 8cl:n lasillinen maksaa 3 euroa. Oluen ystävä nappaa San Miguel -pullollisen pintxon huuhdontaan.

Los Pollos pintxoilee ma 13.8. – pe 17.8. klo 16-21, pintxot 2€-5€ kpl.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

KE-PE 13.-17.8. | Tamperrada 2018 -pintxoviikko

LUE MYÖS

Pizzaravintola Tampere - Puisto

Näissä ravintoloissa Tampereella ruoka valmistuu avotulella tai grillaten

Grillaamisen ja avotulella ruoan valmistamisen sesonki on etenkin kesällä, mutta raaka-aineet ovat aina tulilla näissä Tampereen huippuravintoloissa.

LOS POLLOS BAR & GRILL RAVINTOLA DABBAL RAVINTOLA SAIVO BODEGA SALUD RAVINTELI HUBER RAVINTOLA PUISTO KAJO RAVINTELLI BERTHA
Sunnuntailounas Los Pollos -ravintolassa Tampereella

Uusi Los Pollos Grill & Bar on illallisravintola ja baari – Välimeren makuja laseissa...

Los Pollos Grill & Barin ravintoloitsijavoimakaksikko päräytti Välimeren maut ja letkeän lomatunnelman Kyttälään. Toni Leskinen ja Jenni Kilponen tekivät sellaisen ravintolan, jossa itsekin mielellään...
Uusi Los Pollos on avattu

Uusi Los Pollos Grill & Bar -ravintola avasi – puuhiiliuunin hiillos hehkuu jo

Espanjalaisvaikutteisena kanaravintolana tunnetuksi tullut Los Pollos muutti uusiin tiloihin osoitteeseen Aleksanterinkatu 20. Perjantaina 12.5. avautuneeseen värikylläiseen ravintolaan on valmistunut myös baari.   Avajaisviikonloppuna tarjolla oli ensin...