london-symphony-tampereella-2014London Symphony Orchestra vierailulle Tampere-taloon toukokuussa 2014

london-symphony-tampereella-2014-2Tampere-talon kevään 2014 ohjelmisto huipentuu Lontoon sinfoniaorkesterin  vierailuun toukokuun 26. päivä. Maailman kärkeen kuuluva sinfoniaorkesteri hemmottelee yleisöä rakastetuilla klassikoilla esittäen Schubertin sinfonian nro 7 Keskeneräinen ja Mahlerin sinfonian nro 1 Titaani.

Konsertin johtaa LSO:n vieraileva ylikapellimestari ja Ruotsin radion sinfoniaorkesterin musiikillinen johtaja, karismaattinen Daniel Harding.

Vierailu on osa orkesterin viiden maan kiertuetta Euroopassa. Tampereen konsertti on ainoa Pohjoismaissa. Lipunmyynti konserttiin käynnistyy maanantaina 26. elokuuta. Kyseessä on harvinaislaatuinen tilaisuus, sillä orkesteri on vieraillut Suomessa vain kerran aikaisemmin vuonna 1983.
Konsertin ohessa nautitaan LSO:n kansainvälisesti kiitetystä ja poikkeuksellisen kattavasta, jo yli 20 vuotta käynnissä olleesta musiikkikasvatus¬ohjelmasta. Iltapäivällä orkesterin näkee työssään eri oppilaitosten opiskelijat ja ennen illan konserttia kapellimestari tervehtii taiteilijatapaamisessa.
– On suuri ilo saada yksi aikamme merkittävimmistä orkestereista vierailulle Suomeen ja Tampere-taloon. Ilta tarjoaa yleisölle unohtumattoman elämyksen romanttisten mestareiden sävelkielen siivittämänä. On hienoa, että orkesterin esittäytyminen laajenee myös itse konsertin ulkopuolelle, iloitsee Tampere-talon tuottaja Suvi Leinonen.

Orkesterivierailu on osa Tampere-talon strategiaa ja käynnistää merkittävien kansainvälisten vierailuiden sarjan.
– Tuottamalla valtakunnallisesti kiinnostavia produktioita kannamme vastuumme poikkeuksellisten resurssimme hyödyntämisestä.  Tampere-talon Iso sali tarjoaa paikan ja akustisesti ensiluokkaisen kuuntelukokemuksen lähes 1800 katsojalle. Lisäksi tämä nautinto on hyvin saavutettavissa, sillä kolme neljäsosaa suomalaisista asuu noin kahden tunnin ajomatkan päässä Tampere-talosta, valottaa Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

London Symphony Orchestran vierailu on Tampere-talon tuotanto. Konserttisarjaa ovat tukeneet Tampereen kaupunki ja Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto. Mukana yhteistyössä tässä konsertissa myös Pirkanmaan liitto, British & Commonwealth Chamber of Commerce in Finland, British Embassy Helsinki ja British Council.

– Vuonna 1904 perustetun orkesterin vakinainen koti on Lontoon Barbican Centre, jossa se soittaa noin 70 konserttia vuosittain. Lisäksi orkesteri vierailee säännöllisesti Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopan suurkaupungeissa. LSO:n mainetta niittäneen tason takana on ylikapellimestari Valery Gergiev sekä Tampereen konsertin johtava, vieraileva ylikapellimestari Daniel Harding. LSO:n merkittäviin vaikuttajiin lukeutuu myös sen pitkäaikaisin ylikapellimestari, aiemmin tänä vuonna menehtynyt, Sir Colin Davis.

– LSO tunnetaan myös maailman eniten levyttäneenä sinfoniaorkesterina, jonka oma levymerkki LSO Live on julkaissut kansainvälisesti yli 80 äänitettä. LSO tuli erittäin näkyvästi tutuksi suurelle yleisölle Lontoon vuoden 2012 olympialaisten ja paralympialaisten seremonioiden virallisena orkesterina. Lisäksi LSO on tunnettu monipuolisesta ohjelmistostaan. Se on soittanut yli 200 elokuvan soundtrackilla, näistä tunnetuimpia neljä Harry Potter -elokuvaa, Oscar-palkittu Kuninkaan puhe, Superman ja kaikki kuusi Tähtien Sota -elokuvaa.

London Symphony Orchestra
LIPUT alk. 90/82/75/50 €, myös opiskelija-, eläkeläis- ja ryhmälippuja
Ennakkomyynti kanta-asiakkaille 22.8.–23.8. Tampere-talon Lipputoimiston kautta
Lipunmyynti alkaa 26.8.2013

Tampere-talon Lipputoimisto, ma-pe 10–18, puh. 0600 94500 (1,40 €/min+pvm)
Lippupiste, puh. 0600 900 900 (1,98 €/min+pvm), www.lippu.fi
26.5.2014 klo 19