Jäätelöannosten päälle tulee lisäherkuksi italialaisella vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

Ideaparkin Food Park yhdistää italialaista ruokaa kokkaavan Bella Roman ja amerikkalaisia annoksia tarjoilevan Daddy’s Dinerin samaan ravintolatilaan. Makeannälkäisten ja kahvikissojen toiveet täyttää paikan italialais-amerikkalainen kahvila, Daddy’s Coffee, jonka tiskissä on hurmaavia kakku-unelmia ja omatekoisia tikkujäätelöitä.

Daddy’s Coffee yhdistää Bella Roman ja Daddy’s Dinerin tapaan Italian ja Amerikan. Herkkutiskiltä voi käydä nappaamassa joko jälkiruoan aterioinnin päätteeksi tai tulla varta vasten herkuttelemaan makeasti.

– Halusimme luoda ravintoloiden lisäksi paikan, josta saa sekä hyvän amerikkalaisen että italialaisen jälkiruoan. Meillä on esimerkiksi amerikkalaista juustokakkua ja italialaista tiramisua. Espressopohjaiset kahvit valmistetaan kunnon koneella, jäätelömestari Marco Decandia kuvailee.

Tiskin takana nököttääkin melkoisen rouhea Rancilio. Myös kahvilan gelato on ehtaa italialaista. Tiskissä komeilee todellisia erikoisuuksia, kahvilan omissa tiloissa itse käsin valmistettuja jäätelöpuikkoja. Marco kertoo, että tikkujäätelöitä tehdään tiheään tahtiin, jotta ne ovat aina tuoreita. Annoksiksi kauhottava gelato tuotetaan Italiasta.

– Gelatomme tulee pienestä italialaisesta jäätelötehtaasta, jossa se tehdään varta vasten meitä miellyttävän reseptin mukaan. Mistään muualta ei saa juuri samanlaista! Olemme käyneet itse paikan päällä maistelemassa ja testaamassa eri sekoituksia. Tämä on hieman enemmän suomalaiseen makuun sopivaa kuin se, mitä Italiassa yleensä syödään. Suomessa ei tykätä ihan niin makeasta jäätelöstä. Laatu on meille erittäin tärkeä asia.

Mikäli joku ei vielä tiedä, niin italialaisen gelaton ja suomalaisen, kaupoissa myytävän teollisen jäätelön ero on melkoinen. Sen huomaa jo painosta. Gelato on selvästi painavampaa mm. siksi, ettei siihen ole vatkattu sekaan ilmaa niin kuin markettijäätelöön. Gelatoon tulee myös esanssien sijaan runsaasti aitoja makua antavia raaka-aineita, kuten marjoja ja hedelmiä. Sen maistaa – ja muistaa.

Restamax-konserniin kuuluva Food Park sijaitsee Ideaparkin toisessa kerroksessa aivan Hop Lopin ja Fun Parkin vieressä, mikä tekee esimerkiksi perheruokailut huvittelureissun yhteydessä helpoiksi.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy