Huom! Tämän ravintolan toiminta on loppunut.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELYLa Fondasta saa ostaa aitoa  meksikolaista kaakaota, joka on suoranaista superfoodia.

Aurinkoinen La Fonda on perinteisen reheviä latinalaisamerikkalaisia annoksia, aitoa meksikolaista kaakaota ja maistuvia suolaisia sekä makeita leivonnaisia.

Puoli vuotta Puutarhakadulla avoinna ollut, herkullisen värikäs ja lämmintunnelmainen lounaskahvila on omistajiensa toteutunut unelma ja asiakkaiden makumatka mannerten taakse. Makuhermojen lisäksi virkistystä saa myös kielitaito, sillä ravintoloitsijakaksikko Sol Medina-Sivenius ja Carla Oyarzún de la Fuente jutustelee mielellään asiakkaiden kanssa myös espanjaksi, vaikka suomenkieli onkin sangen sujuvaa.

La Fondaan voi pistäytyä  ruokailemaan, juomaan kupillisen kahvia tai mukillisen oikeaa kaakaota. Ruoka on mauiltaan runsasta ja aitoa eteläamerikkalaista. Vankan ammattitaidon ennen oman paikkansa avaamista hankkineet ravintoloitsijat keittelevät ruokiaan mm. omien äitiensä reseptien mukaan.

Lounasvaihtoehdoiksi on tarjolla aina keittoa, salaattia ja kotiruokaa. Lounasaika on klo 11-15, jonka jälkeen paikka toimii kahvilana, mutta jos esimerkiksi keittoa on vielä jäljellä virallisen lounasajan jälkeen, niin sitä myydään toki kahvilatuotteiden ohella. Pientä suolaista on tarjolla aina ja sitä voi tilata myös salaatin kanssa, jolloin annoksesta tulee ruokaisampi.

Tuttuja ja tuntemattomampiakin mausteisia makuja

Ruoka on hyvin perinteistä eteläamerikkalaista: chileläistä, perulaista sekä toisinaan myös esimerkiksi kuubalaisin vaikuttein valmistettua. On quesadilloja, empanadoja, enchiladoja, erilaisia keittoja jne. Vaikka ruoka on rehevästi maustettua, ei tulisuutta tarvitse pelätä. Joka päivä tarjolla on sekä mausteisempi että miedompi vaihtoehto. Samoin ruoka-ainerajoitukset pyritään huomioimaan. Aitoja Etelä-Amerikassakin käytettäviä raaka-aineita löytää Carlan mukaan ihan hyvin Suomestakin, mutta toisinaan sovelletaankin.

Monet ruoat ovat suomaisille entuudestaan tuttuja, mutta ravintoloitsijoiden käyttämä autenttinen maustamistyyli ja suvussa kulkeneet reseptit tuovat lautasille varmasti uusiakin makuyhdistelmiä.

– Esimerkiksi tomaattikeitto on hyvin kansainvälinen ruoka, sitä syödään ympäri maailmaa. Ainoastaan maustamisessa on eroja. Etelä-Amerikassa käytetään paljon korianteria, chiliä, paprikaa ja mozzarellaa. Chileläinen lihapiirakka taas on ohutkuorisempi kuin suomalainen. Siinä on runsaammin lihaa ja sipulia, Carla kuvailee.

Jälkiruoaksikin sopiva Cafè Helado edustaa eksoottisempaa, jälkiruoaksikin sopivaa chileläistä herkkua. Se on yhdistelmä lattea, jäätelöä, makeaa siirapia ja kermavaahtoa.

La Fonda tarjoaa myös catering-palvelua pieniin ja isompiinkin juhliin sekä tilaisuuksiin.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS