Tampere-talossa lauantaina 4.4. esiintyvä Aki Rissanen Trio on kiistatta tämän hetken mielenkiintoisimpia kotimaisia jazzyhtyeitä.

Arvostetun brittiläisen Edition Recordsin julkaisemat kaksi ensimmäistä levyä Amorandom vuonna 2016 ja seuraavana vuonna ilmestynyt Another North olivat vahva voimannäyttö yhtyeen kyvyistä, ja niiden myötä pianisti Aki Rissanen trioineen saavuttikin kansainvälisen läpimurron.

Levyt esittelivät pianistin johtaman yhtenäisen trion, jossa mukana ovat maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen. Albumit saivat laajaa näkyvyyttä ja ylistäviä arvosteluita ennen kaikkea kansainvälisesti, ja nostivat Aki Rissanen Trion koko eurooppalaisen jazzkentän eturiviin.

Ulkomailla nykyään aktiivisesti esiintyvä yhtye julkaisi kolmannen levynsä Art In Motion syyskuussa 2019 niin ikään Edition Recordsin kautta.

– Ennen kaikkea uusi levy dokumentoi pitkäaikaisen trioni tämänhetkisen musiikillisen tilan. Olemme esittäneet musiikkia viime vuosina aktiivisesti niin kiertueilla kuin studiossa, ja yhteenhitsautuminen toivottavasti kuuluu uudessa musiikissamme, Rissanen kertoo.

Levyn inspiraation lähteinä ovat olleet erityisesti länsi-eurooppalainen klassinen musiikki ja elektroninen tanssimusiikki.

– Nämä genret ovat olleet osa ilmaisuani koko jazzpianistin urani ajan. Opiskelin pitkään klassista pianonsoittoa, mutta samanaikaisesti olen ollut kiinnostunut elektronisen musiikin tekemisestä. Kun ryhdyin keräämään materiaalia uudelle triolevylle, huomasin palaavani kappaleisiin, rytmeihin ja melodioihin, joita kuulin ja soitin ollessani nuori, Rissanen kuvailee.

Levyn nimi, Art In Motion on sanaleikki trion alkukirjaimista sekä viittaus eurooppalaisen taidemusiikin vaikutteisiin. Levy sisältää trion originaalituotannon lisäksi musiikkia renessanssisäveltäjä Carlo Gesualdolta ja Einojuhani Rautavaaralta. Entäpä levyn nimen vihjaama liike?

– Olemme rytmisesti intensiivinen yhtye, jonka ilmaisuun on vaikuttanut elektronisen tanssimusiikin estetiikka. Keskitymme soittajien väliseen vuorovaikutukseen ja jatkamme pohjoismaista pianotrioperinnettä omasta näkökulmastamme. Me jazzmuusikot olemme muutenkin jatkuvassa liikkeessä, koska taidemuotomme ei koskaan seiso paikallaan!, Rissanen kertoo.

 

Tapahtuma > Jazz


Aki Rissanen Trio

 la 4.4.
 19:30
 Hintaluokka: 29 € 
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Tampere-talo

Tampere-talo
 Yliopistonkatu 55
Tampere

 Hotellit läheisyydessä


Täydellinen Tampere-talo kokemus

Täydennä ravintola- ja majoituselämyksillä

HOTELLIT TAMPERE-TALON LÄHEISYYDESSÄ

Ravintoloita lähellä Tampere-taloa

Ravintola Tuhto | 0m
Tampere-talon ravintola Tuhto on perinteistä ja paikallisuudesta ammentava, maku edellä menevä oman rahan ravintola.

Ravintola Sasor | 100m
Sasor on hyvään palveluun ja selkeisiin skandimakuihin panostava illallisravintola Sorsapuiston laidalla Tampere-talon kulmilla.

ravintola dabbalRavintola Dabbal | 200m
Pohjoisen maut Tampereella. Konstailematonta lappilaista ruokaa ja tunnelmaa.

Hella ja Huone | 200m
Hella & Huone on tasokas, selkeälinjainen ja persoonallinen illallisravintola, joka on saanut myös maanlaajuista tunnustusta ja kiitosta.

Hotelli lähellä Tampere-taloa

lapland-hotel-oulu-twin-room-800x600Lapland Hotel Tampere
Lapin lumoa ja tunnelmaa aivan Tampere-talon, Telakan ja Pakkahuoneen läheisyydessä.

dream-hotelli-tampereDream Hotel & Hostel Tampere
”Persoonallinen, hyvä hinnan ja laadun suhde.” Kahden hengen huoneita omalla kylpyhuoneella.

Kaikki hotellit Tampere-talon läheisyydessä