Paleface keikat 2016. Kuvaaja: Jere NieminenLauantain rap-illassa Olympia-korttelissa esiintyy Paleface ja Aivovuoto.

Paleface (Karri Miettinen) on yksi maamme arvostetuimmista ja kansainvälisimmistä rap-artisteista. Esikoisalbumi ”The Pale Ontologist” (2001) oli kotimaisen hip-hopin kentällä kulmakivi ja se huomattiin myös ulkomailla. Hittisinglet kuten ”Back to Square One” sekä ”The Ultimate Jedi Mind Trick – Episode IV” ovat varmasti jäänet ihmisten mieliin ja ne toivatkin Palefacelle faneja myös kaikkien genrerajojen ulkopuolelta. Vuonna 2003 julkaistu kakkosalbumi ”Quarter Past” jatkoi samaa linjaa edeltäjänsä kanssa ja viimeistään silloin oli selvää, että Paleface oli raivannut paikkansa Suomen musiikkigenren eturiviin ja kiistattomasti kotimaisen hip-hopin kovimmaksi nimeksi ja valtiaan paikalle. Vuoteen 2016 mennessä Paleface on julkaissut yhteensä 8 albumia, joista varsinkin kolme suomenkielistä albumia ovat kaikki saaneet valtavan positiivisen vastaanoton ja tuoneet Palefacelle kunnianosoituksia niin Emmoina, kuin vuonna 2016 myönnetyn kulttuuripalkinnon muodossa.

Aivovuoto on Itä-Helsingistä kotoisin oleva rap-yhtye, joka on julkaissut kolme kiiteltyä ja arvostettua levyä; ”Aivovuoto”, ”Vihaa Karkkia”, sekä splitin Khidin kanssa ”Se Tuli Televisiosta / Sushi Drive-by”. Tuleva neljäs albumi sivuaa hyvinvointiteemaa, ja kantaa nimeä ”Dötöx”. Levy tulee näkemään päivänvalon vielä kevään 2017 aikana.
Aivovuoto koostuu tuottajaveljeksistä Visasta ja Miosta (K.V.N & LOBO, muun muassa SMC Lähiörotat, instrumentaalilevyjä), sekä räppäri Matista, a.k.a. Jodarok (muun muassa Kemmuru, Freerap, Meiän Musiikki -levy-yhtiö).
Aivovuoto on työskentelytavaltaan sessiobändi, ja musiikki syntyy omassa Studio TÖI:ssä Herttoniemessä. Yleensä ensin tulee veljesten tausta, sitten Matti kirjoittaa siihen biisin, joka pyritään nauhottamaan heti. Tajunnanvirtaisuus. Spontaanius. Aivovuoto nauhalle.
Yhtye tunnetaan erikoisista videoista, joista osan herrat ovat itse tuottaneet, käsikirjoittaneet, ja joskus leikanneetkin. Videot laajentavat kappaleiden maailmaa.
Aivovuoto on tehnyt videoita myös muille nimellä Aivotuotos.

Ovet klo 21
Aivovuoto klo 22
Paleface n. klo 23.15
Liput: 15/17€
Ennakkoliput: www.tiketti.fi

 

Tapahtuma


Paleface, Aivovuoto

Päivä: la 15.07.2017
Aika: 22:00
Hintaluokka: 15/17€
Tapahtuman kotisivut: http://olympiakortteli.fi/keikat/

Tapahtumapaikka


Olympia-kortteli
Satakunnankatu 10
Tampere
 Hotellit läheisyydessä