Etanat kuuluvat Kiven suosikkiannoksiin. Tunnelmallisessa kulttuuriravintolassa on väljät tilat ruokailla esitysten aikanakin.

Kulttuuriravintola Kivi on ohjelmallinen ja alati yllätyksellinen bistro-ravintola, joka tarjoaa pikkaisen boheemia ja runsaan kulttuuripitoista tunnelmaa – sattui ravintolan lava sitten olemaan artistien valtaama tai ei.

Kivi on omiaan viikonlopun ruokaisaan ja juomaisaan viihtymiseen, mutta passeli paikka myös arki-iltojen after work -meininkiin. Samalla saattaa innostua myös illan ohjelmasta, jota pääsee seuraamaan mikäli lippuja vaan on vielä jäljellä. Ohjelmaahan Kivessä on viikolla, pääsääntöisesti tiistaista torstaihin.

Tietty yllätyksellisyys säilyy Kivessä aina. Lavalla ja sen ulkopuolella. Viereisen Tampereen Teatterin näyttelijät saattavat yllättäen suhata rooliasuissaan paikalle vaikkapa hakemaan tiskiltä kupposen kahvia. Ravintolan pikkuinen esiintymislava ja ravintolatilan tiivis tunnelma vokottelevat paikalle myös mielenkiintoisia esityksiä lajityypistä riippumatta. Ohjelmistoa kannattaa pitää silmällä, sillä Kiven lavalla tapahtuu poikkeuksellisen hienoja esityksiä, näytöksiä ja koitoksia. Koska asiakaspaikkoja on saatavilla poikkeuksellisen tilanteen takia vain puolet normaaliaikojen oloista, kannattaa pilettien ostamisen kanssa olla vielä aikaisempaakin kärpempänä liikenteessä.

Vaikka harvemmat asiakaspaikat eivät tietenkään toivottu asia olekaan, on seikka tuonut tullessaan jotain positiivistakin. Nyt Kivessä on nimittäin runsaammin tilaa myös ruokailla esitysten aikanakin. Onhan ruoka olennainen ja kiitelty osa Kiven toimintaa.

– Koronarajoitteista johtuen pystymme ottamaan näytöksiin vain 50% asiakaspaikoista ja jokaisella asiakkaalla pitää olla myös pöytäpaikka. Tällöin asiakkailla on väljempää nauttia tarjoiluista ja jopa ruokailla näytöksien aikana, toteaa Tampereen Teatterin Palvelu Oy:n toimitusjohtaja Antti Tuomi.

Kivessä koetaan myös Aliisa Pulkkisen tähdittämä Joutsenlauluni, näyttelijätär Ainailonan hauska ja haikea kuolinsiivous.

Ruoan raaka-aineet ovat laadukkaita, annokset nopeasti tilattavia sekä nousevia ja hinnoiltaan varsin maltillisia. Annoskavalkadi vaihtuu sesongin mukaan sisältäen myös kauden kestosuosikkeja. Niitä kysytään aina.

– Sosekeitot kuuluvat Kiven syksyyn. Myös uuniperunoita on meillä aina syksyisin ja talvisin. Ne ovat todella tykättyjä, Tuomi toteaa.

Parhaillaan salaatin kaverina tarjottavia muhkeita perunoita saa sekä lohi- että kasvistäytteellä. Kasvisruokia onkin mukava määrä, eikä vegaanejakaan ole unohdettu.

Kiven syystalveen kuuluvat erottamattomasti sosekeitot ja täytetyt uuniperunat.

Aikaisemmin annostarjonnassa on ollut juustolautanen esimerkiksi seurustelun tai näytöksen lomassa naposteltavaksi. Nyt sen tilalle on saatu kaksi juomalähtöistä maistelulautasta: Keittiön olutlautanen ja Keittiön viinilautanen.

– Siinä on sellaista tuhtia sakaksalaistyylistä olutlautasmeininkiä: mausteista maalaismakkaraa, serranokinkkua, leivitettyä kanaa, lohkoperunoita ja maustekurkkua.

Viinilautanen taas sisältää kahta erilaista juustoa, suklaata, suolakeksejä ja marmeladia, kuivattuja hedelmiä, cashewpähkinää, yrttileipää ja aiolia.

– Monet tulevat mielellään syömään jo hyvissä ajoin ennen esitystä, jolloin he voivat samalla valita suosituimmat paikat lavan tai ikkunoiden vierestä, paljastaa Tuomi.

Kiinnostavana uutuutena Kivessä ovat alkamassa myös juomiin ja ruokiin liittyvät maisteluillat. Ensimmäinen ilta on torstaina 26.11 klo 18-20 teemanaan tuhdit syksyiset punaviinit. Iltaan pystymme tämänhetkisillä rajoitteilla ottamaan 50 henkilöä. Maisteluillan hinta on 50 euroa per henkilö sisältäen kuusi erilaista viiniä sekä tapas-tyylisen maistelulautasen. Tapahtumasta on tulossa lisätietoja lähiviikkojen aikana, Tuomi vinkkaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Kulttuuriravintola Kiven tapahtumia

Katso tapahtumat kokonaisuudessaan ravintolan kotisivuilta:  kulttuuriravintolakivi.fi/tapahtumat