Koko perheen teatteria Tampereella - Ihmemaa Oz
Koko perheen teatteria Tampereella – Ihmemaa Oz 8.8.2015 asti. kuvat Peero Lakanen.

ihmemaa-oz-kesäteatterit-tampereMaaseudulla asustava Dorothy-tyttö joutuu Toto-koiransa kanssa pyörremyrskyn kieputettavaksi ja päätyy Ozin ihmeelliseen maahan.

Päästäkseen takaisin kotiinsa Kansasiin hänen on seurattava keltatiilistä tietä Smaragdikaupunkiin, mahtavan velho Ozin luo. Avukseen Dorothy saa aivottoman Variksenpelättimen, pelokkaan Leijonan ja Peltimiehen, jolta puuttuu sydän.

Ihmemaa Oz on sovitettu tämän päivän lasten makuun ja tarjoaa elämyksiä koko perheelle.Taianomainen satumaailmaa aukeaa Tampereen Komediateatterin Päänäyttämölle koko kesän ajaksi. Ihmemaa Oz on sovitettu tämän päivän lasten makuun ja tarjoaa elämyksiä koko perheelle.

Näytelmän on Lyman Frank Baumin 115-vuotiaan tarinan pohjalta kirjoittanut Teemu Ojala, musiikin ja laulujen sanat on luonut Tony Sikström ja näytelmän ohjannut Antti Mikkola.

Rooleissa nähdään esimerkiksi Tampere-Talon Anniena ilahduttanut Ronja Alatalo, Pekka Louhimo, Henry Pöyhiä, Veera Herranen, Miia Räikkönen, Sanni Lehto ja Soile Sivonen.

Lavastus on Juha Mäkipään. Koreografioita on loihtinut Saara Pohjoismäki. Puvut on suunnitellut Heli Roininen ja valot Janne Pärnänen. Suomen Teatteriopiston tuottajana toimii Emma Kaari.

Ohjaaja Antti Mikkola haastaa yleisöään seuraavasti:

–  Missä sinä olet hyvä? Oletko nopea juoksemaan? Hyvä piirtämään ja maalaamaan? Onko sinun helppo hankkia uusia kavereita? Keksitkö mielelläsi tarinoita? Entä onko jokin asia, missä haluaisit olla parempi? Jokin mitä et osaa yhtään? Ei hätää – Oz auttaa! Tuo taikuri ja velho, jota kukaan ei ole koskaan nähnyt, antaa sinulle kaiken mitä tarvitset! Varo kuitenkin halpoja kopioita, huijareita, sirkus- ja teatteriväkeä!

Dorothy matkaa kaveruksineen Ihmemaan läpi ja heillä kaikilla on jokin asia kateissa. Yksi etsii aivoja, toinen sydäntä ja kolmas rohkeutta, Dorothy tietä kotiin. Satu kysyy, mitä me tarvitsemme tullaksemme kokonaiseksi ja mitä ominaisuuksia on hyvä olla matkassa että elämässä pärjää?

Aristoteleen mukaan on olemassa neljä kardinaalihyvettä, joihin perustuu koko inhimillisyys. Ne ovat rohkeus, viisaus, oikeudenmukaisuus ja kohtuus. Muistan miten olen itse kohdannut nuo asiat lapsuuden leikeissä pihan poikien kanssa. Ne eivät ole korkealentoista filosofiaa tai tämän päivän arvojargonia, ne ovat maailman laki ja niistä voi lapsen kanssa keskustella. Hän on jo niihin törmännyt.”

L. Frank Baumin kirjan pohjalta käsikirjoitus Teemu Ojala
Ohjaus Antti Mikkola
Musiikki ja laulujen sanat Tony Sikström

Lavastus Juha Mäkipää
Pukusuunnittelu Heli Roininen
Valosuunnittelu Janne Pärnänen

Rooleissa Ronja Alatalo, Pekka Louhimo, Henry Pöyhiä, Veera Herranen, Miia Räikkönen, Sanni Lehto ja Soile Sivonen.

Tapahtuma

Ensi-ilta on 11.5.2015 Tampereen Komediateatterin Päänäyttämöllä.
Kesto 1 h 30 min, sis. väliajan
Suosittelemme yli 3-vuotiaille
Tuotanto Suomen Teatteriopisto

Esitykset Tampereen Komediateatterin Päänäyttämöllä sisätiloissa

Tampereen Komediateatterin kotisivut: www.komediateatteri.fi


Ravintolat lähellä Komediateatteria (200m)

vihtorin-kirjasto-ravintolaVihtorin kirjasto Tammerin puistossa on viihtyisä ajanvietto- ja herkuttelupaikka. Kirjastoon on helppo pistäytyä ohimennen kuin avaraan olohuoneeseen. Vihtorin kirjastossa tarjotaan loistavia simpukoita ja pientä syötävää.

Trattoria Italiassa ruoka on koko elämä. Pala tätä herkullista elämää on nyt saatavilla Trattoria Tammerin Puistossa. Pasta, pizza, risotto ja bruschetta ovat meillä italialaiseen tapaan tuoreita ja taatusti maistuvia. Kaikki viinit tulevat Italiasta ja useimpia on tarjolla myös laseittain. Kuohuvat spumantet ja sitruunanraikas limoncello maistuvat illallisen alkuun. Trattoria on rento, sielultaan italialainen ruoka- ja illanviettopaikka.


 

Hotelli lähellä Tampereen Komediateatteria

hotelli-tammer-tampereSolo Sokos Hotel Tammer (Etäisyys: 150 m)

Kansallisromantiikkaa henkivän talon rakennutti vuonna 1908  Ulkotyöväen yhdistys Tampereen kaupungin lahjoittamalle tontille. Arvokas talkooty kuitenkin valui hukkaan huonosti hoidetun taloudenpidon ja tapahtuneen kavalluksen johdosta. Talo luovutettiin jo 1914 velkojien hallintaan.Cumulus Hotel Pinja (Etäisyys: 200 m)