Bar Burrito Pohjanheimo
Keskustorin bussikatosten viereen näihin tiloihin avataan Bar Burrito. Remontti on meneillään ja porat laulavat iloisesti.

Arto Rastas Maineikas kokki ja ravintoloitsija Arto Rastas pistää tuulemaan aivan kaupungin ytimessä. Pian Keskustorilla kääritään samaan napakkaan pakettiin puhtaus, terveellisyys ja rouhea maku käsintehdyssä muodossa. Bar Burrito sopii suuhun ja toimii kuin tauti!

– Haluamme tarjota selkeästi terveellisen vaihtoehdon nopealle ja mukaan napattavalle ruoalle. Me olemme eräänlainen ruokapysäkki, jonne voi tulla istumaan burritolle ja oluelle tai napata purtavaa mukaan, Arto Rastas kuvailee vappuna avattavaksi kaavailtavaa Bar Burriton ideaa.

Rastaan ”ruokapysäkin” sijainti Keskustori 5:ssä bussipysäkkien vieressä ei voisi parempi olla. Kun paikka tulee vielä olemaan auki näillä näkymin arkisinkin ainakin klo 23 asti ja lauantaina myöhempään, on siellä varmasti mukavaa istuskella myös iltaa.

Homma toimii niin, että asiakas saa itse valita burritonsa täytteet tiskiltä. Sen jälkeen koko komeus kääritään napakaksi rullaksi, jota on helppoa ja siistiä haukkailla vaikka kävellessäkin. Bar Burriton haukattavia leimaa käsin tekeminen, kotimaisuus, terveellisyys ja lähituottajat. Ja vaikka purtavan saa käsiinsä nopeasti, sen ei tarvitse olla vehnäpullan sisään piilotettu. Bar Burritossa tullaan käyttämään itse leivottuja spelttilättyjä.

– Käytämme paljon lähitilojen, kuten Paijan ja Ahlmanin tuotteita. Muutenkin suosimme pieniä tuottajia. Spelttilätyt ostamme aluksi muualta, mutta alamme tehdä nekin ihan itse, kunhan kohta saamme oman leipomon LePotin tiloihin. Siellä lätyt sitten paistetaan isossa kiviarinauunissa, Rastas kertoo.

Näkymä tulevalle tiskin suuntaan nyt remppamiesten vielä riehaillessa paikalla.– Täällä tulee saamaan myös Suomen ensimmäisiä makeita burritoja, sweet burritos. Burrito täytetään tuoreilla hedelmillä ja marjoilla sekä kreemeillä. Meillä voi siis syödä myös jälkiruoan.

Juomapuolelle tulee Laitilan oluita ja muita virvokkeita sekä pari burrito-teemaan sopivaa ulkomaista olutta. Myös viini tulee kuulumaan kuvioihin jossain määrin.

Päräyttävä ja värikäs pysäkki

Bar Burriton slogan on ”This is not a burrito, this is a bite you will never forget!” Sisustus tulee olemaan yhtä räväkkä, mausteinen ja tuore. Seinille suhistellaan graffiteja ja ripustellaan maalattuja pyöränvanteita. Tiloissa on 25 asiakaspaikkaa ja ulkoterassille pääsee paistattelemaan 12 henkilöä.

Tunnettujen kokkien pystyyn pistämiä street food -tyyppisiä paikkoja on ilmestynyt Helsinkiin jo muutamia. Huolella ja hyvistä raaka-aineista valmistettu katuruoka on vääjäämättä nousemassa suosionsa aallonharjalle myös Tampereella, ja etenkin keskusta-alueen ytimessä onkin kaivattu Bar Burriton tyylistä vaihtoehtoa nopealle ruoalle.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy