sommelier-kaato-kohokohdat
Kirsi Seppänen, Taneli Lehtonen ja Otto Sovelius keskittyvät saamaan lasit yhdellä kaadolla yhtä täyteen pullon kokonaan tyhjentäen vuoden 2016 Suomen Paras Sommelier -kisan finaalissa. Kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Ravinteli Berthan saliosaaja Kirsi Seppänen taituroi tiensä The Best Sommelier of Finland 2021 sponsored by Wines of Germany -kilpailun voittoon. Suomen Paras Sommelier -kisan voitto on viinitaitaja-Seppäselle jo toinen – ensimmäinen napsahti vuonna 2018. Samana, jolloin hän voitti myös Vuoden Nuori Sommelier -kisan.

– Kilpailu sujui osaltani hyvin. Erityisesti pidin uudesta kilpailumuodosta, joka muistuttaa sommelierin päivittäistä työtä: asiakaspalvelu yhdistyy tekniseen osaamiseen, totesi Seppänen.

– Sommelierin tärkein tehtävä on palvella asiakasta ja tässä kilpailussa jokainen kilpailija pystyi tekemään oman näköisensä serviisin.

Finaalissa toiseksi sijoittui Antero Niemiaho helsinkiläisestä Ravintola Vinkkelistä ja kolmanneksi tuli Juulia Eloranta tamperelaisesta ravintola C:stä.

Ravintola C:n Juulia Eloranta ylsi kisassa kolmannelle sijalle. Kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

SM-kilpailun tuomariston puheenjohtaja ja Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja ja MW Heidi Mäkinen kertoi loppukilpailun olleen erittäin tasaväkinen.

– Jokaisella kilpailijalla oli omat vahvuutensa serviisin suorittamisessa. Voittajan ja toiseksi sijoittuneen ero oli lopulta vain 0,75 pistettä, valotti Mäkinen.

Semifinaalissa mittelivät myös Helsingin ravintoloissa toimivat Heidi Martikainen Ravintola Ultimasta ja Aino Tuomikoski BasBasista.

Seppänen sekä kisassa hopealle yltänyt Niemiaho suuntaavat edustamaan Suomea The Best Sommelier of Nordics 2021 -kilpailussa Reykjavikissa 25.–26. syyskuuta.

Kirsi Seppänen ja Suomen Parhaan Sommelierin valtikka eli dekantteri. Kuva: Pasi Murto