Heinäkuun alussa on jälleen tarjolla todellista herkkua jazzin ja bluesin ystäville, kun Kirjaslammen tanssilavan valtaa 6.-7.7. Kirjazz & Blues -minifestivaali, joka järjestetään nyt jo kymmenettä kertaa.

Tällä kertaa tapahtuman ohjelmisto rakentuu vahvojen naisäänien ympärille, jotka herättävät luonnonkauniin Kirjaslammen ympäristön eloon. Perjantain blues-konsertissa nähdään Marjo Leinosen tähdittämä BigFeet & LaLa ja illan toisena esiintyjänä SaraLee Band. Lauantain jazziloittelussa tunnelmallisen illan Mallasveden rannalla energisoi HERD & Aili Ikonen, ja Henrika & Swing Jukebox.

Blues-päivänä 6.7. Kirjaslammella nähdään kotimaista bluesia suoraan huipulta. Pääesiintyjänä taituroi maaginen blueslaulajatar Marjo Leinonen yhdessä kitaristi Jukka Orman kanssa, jonka ura suomalaisen rytmimusiikin parissa hakee vertaistaan. Taustalla rytmiä lyö BigFeet & LaLa, joka operoi suvereenisti omalla alueellaan – rhythm&bluesin, soulin ja rock&rollin riemukkaassa ja rehevässä maailmassa. Meno on taatusti kovaa ja tanssittavuus kuuluu asiaan.

Perjantai-illan toinen esiintyjä, SaraLee Band, on rhythm&bluesin ja rock&rollin asialla voodoomaisella swingillä! Tiedossa on räiskyviä riffejä, rönsyileviä sooloja sekä varmaa tanssittavaa takapotkua!

Jazz-päivänä 7.7. sukelletaan jazziskelmän kulta-aikaan HERD & Aili Ikosen johdolla. Yhtye esittää mm. päivitettyjä versioita Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä kappaleista, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Vuolasta ylistystä saanut ja rohkeasti sovitettu ohjelmisto tuo tähän päivään rakastetuimpia ikivihreitämme kuten Pojat, Valoa ikkunassa ja Suklaasydän.

Lisäksi lauantaina lavalla nähdään paikallisväriä, kun Minä ja Nieminen yhtyeestä tuttu valkeakoskelaislähtöinen Henrika Nieminen käynnistää illan menevällä ohjelmistollaan yhdessä Henrika & Swing Jukebox -orkesterin kanssa. Luvassa on kokoelma nykyajan pophittejä uudelleen sovitettuna swingin rytmeihin.

Nälkää ei tapahtumassa tarvitse nähdä, sillä svengaavan jazz&blues menun tarjoilee tuttuun tapaan paikallinen Lounaskahvila Nikmik. Yhteistyössä Valkeakosken Sanomat ja D-Kulma. Lisäksi Valkeakosken Osuuspankin omistaja-asiakkaat saavat kahden päivän lipun alennetulla etuhinnalla osuuspankin konttorista.

 

Tapahtuma


Kirjazz & Blues Valkeakoskella

 pe 6.7. – la 7.7.
 20:00
 Hintaluokka: 20 € / ovelta 24 €  Gest.fi
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Kirjaslammen tanssilava

Kirjaslammen tanssilava
 Hakalantie 6
Valkeakoski

 Hotellit läheisyydessä