Masuuni, kyyttövasikkatartar

Sokos Original Hotel Ilves

Kauton taikanäpit loihtimassa kyyttöannosta keittiön puolella

Original Sokos Hotel Ilveksen ravintola Masuunin vuoden toinen ruokalista vaihtuu 31.3.2014. Uudella listalla pääosassa ovat kevään raikkaat herkut ja sesongin parhaimmat raaka-aineet.

Ruokalistalla ollaan panostettu sesonkia kunnioittaen raikkauteen ja tuoreuteen. Suurin osa keväisistä raaka-aineista, kuten kurkut, tomaatit, yrtit ja mansikat, tulevat Masuunin pitkäaikaiselta yhteistyökumppanilta eli Heikkisen puutarhasta Kangasalta.

-Uudelta listalta löytyy hyvin klassisia yhdistelmiä Masuunin tyyliin toteutettuna. Esimerkkinä alkuruuista tomaatin ja vuohenjuuston aina toimiva yhdistelmä sekä kylmäsavusiika tarjoiltuna parsan ja sitruunan kera. Lisää kevään raaka-aineita saapuu listalle sitä mukaa, kun saamme niitä tuottajilta, kertoo keittiömestari Mikko Kautto.

Mikko KauttoYksi pääruokien helmistä on grillattu entrecote häränhäntäliemellä ja kevätvihanneksilla. Uusien jälkiruokien kuningatar on mansikan, suklaan ja marengin yhdistelmä.

-Erityisesti tässä jälkiruuassa kiteytyy keittiömme ajatus siitä, mitä hyvä ja maistuva aterian päätös pitää sisällään; makeita, pehmeitä, rapeita ja vähän suolaisiakin komponentteja, jatkaa Kautto.

Lue myös:

Masuuni goes Villa 25.–27.3.

Kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Hotel Ilveksen uusi keittiöpäällikkö Petri Salomäki rakastui tamperelaiseen ja Tampereeseen

Original Sokos Hotel Ilves sai tiimiinsä uuden keittiöpäällikkötekijän, kun Vaasasta saapunut Petri Salomäki siirtyi Frans & Marien, Ball Roomin ja Masuunin keittiöitä ohjastamaan. Tampereelle miehen...
Ravintola Lynx Bar & Cafe

Ilveksen kattosauna avaa näkymät Tammerkosken kansallismaisemiin ja tarjoaa haltioittavia yllätysmomentteja

Ilveksen Maisema-kabinetti saunoineen on korkeimmalla sijaitseva vuokrattava saunatila Tampereella. Lasiseinäisistä korkeuksista avautuu jylhä näkymä kohti Pyhäjärveä sekä Pyynikkiä. Panoraamaikkunoista näyttäytyy myös Tammerkosken kansallismaisema kaikessa...

Masuuni avautuu liha-antimia avotuligrillistä ammentaen – Keittiömestari liekeissä

Tovin ainoastaan tilausravintolana toiminut Masuuni avautuu jälleen myös iltaravintolana 11.9. alkaen. Luvassa on uusia kuumia annoskuvioita, sillä keittiöön saadaan hulppea avotuligrilli keittiömestari Jani Salmelan...