Haluatko seikkailla melkein kuin Katto-Kassinen kaupungin kattojen yllä? Finlaysonilla se onnistuu! Kattokävelystä ja komeista maisemista yli kaupungin on mahdollista nauttia kahta eri kattokävelyreittiä hyödyntäen.

Upeimmat valokuvat ja selfiet otetaan tänäkin kesänä Finlaysonin alueen katoilta. Suomen ensimmäisellä kattokävelyllä pääsee ihailemaan maisemia paikoista, joihon ei aiemmin ole tavallisella matkailijalla ollut pääsyä.

Tampereen Finlaysonin alueella korkeuksiin kohoavan tehdasrakennusalueen katoille rakennettua reitistöä on uudistettu tänä kesänä.

– Panorama deck, eli koko perheen reitti on uudistunut myös lujasti ja sinne on tullut paljon lisää viherkasveja sekä lepokeitaita penkkeineen. Katolta löytyy tänä kesänä myös kuvausseinä ja lapsille tarkoitettu oma seikkailu, jonka voi tehdä kulkemisen lomassa, luettelee Heikki Närvänen.

Kattokävelyn järjestämisestä vastaa Amazing City Oy, jonka yrittäjä Närvänen kertoo, ettei vastaavaa ole aiemmin Suomessa järjestetty.

– Meitä lähinnä kattokävelytoimintaa löytyy Tukholmasta ja Pietarista. Tukholmasta virallisesti ja Pietarista erittäin epävirallisesti.

Helppokulkuisempi, ihan koko perheelle passeli reitti johtaa katon näköalatasanteelle, jossa voi ihailla Tammerkosken maisemia.

Varsinaista seikkailureittiä pitkin kävellään turvavaljaita käyttäen oppaan johdolla. Kierrokset sujuvat tallustellen pitkin kattojen huoltoreittien uusia kattosiltoja. Samalla saa aimo annoksen mielenkiintoista tietoa Finlaysonin alueen historiasta.

–  Valjaissa kuljettava City View -reitti on ennallaan, mutta sinne on tullut  rinnalle uusi juttusisältö, joka on nimeltään Tampere Nyt. Infoständit kertovat hieman alueen historiasta sekä antaa tarkempaa tietoa siitä, mitä maisemassa näkyy.

Katolle ja kahvilaan noustaan hissillä Finlayson Media 54 -aukion hissillä. Hissit löytyvät lasioven takaa.

Lisätietoa ja liput kattokävelylle: www.roofwalk.fi