kaksio sitruunainen kanapasta kohokohdat
Lihaisassa kanapastassa maistuu suloinen sitruuna kuin Italian auringon alla. Kastikkessa on valkoviiniä, voita ja parmesaania.

2h+k eli tuttavallisemmin Kaksio on ollut alkutaipaleestaan asti hyvin suosittu pikkuravintola. Punatiilisessä rustiikkisessa ravintolatilassa on lämmin tunnelma ja pienen mutta tuotteliaan keittiön kokkailuissa maut kohdillaan. Kaksion annosvalikoimaa on nyt uudistettu vastaamaan talvikauden hiukan tuhdimpiin makumielitekoihin. Moni annos on saanut makunsa Italian maisemista.

Kauden juureksia löytyy mm. fetavaahdon kanssa paritetun punajuuren muodossa. Lihaisia makuja löytyy mm. ylikypsästä possunpotkasta valmistetun ja pikkelöityjen vihannesten kanssa tarjotun rilleten muodossa. Pitkään haudutettujen mehevien lihojen ystäville taas on laadittu ylikypsää possunposkea hivenen savuisella, punaviinipitoisella kastikkeella. Possu pötköttää uunissa yön yli ja saa lopulta kaverikseen voi-pottumuusia sekä juureksia. Sitruunaisen ja erittäin lihaisan kanapastan kastike valmistuu valkoviinistä, voista ja parmesaanista Italian malliin.

kaksio possunposki kohokohdat

kaksio punajuuri 2 kohokohdatJälkiruokapuolen suklainen vadelma-parfait paahdetulla valkosuklaalla on raikas päätös aterialle.

– Se on sellainen pirtsakka, hyvin vadelmainen vaihtoehto, keittiöpäällikkö Matti Olli kuvailee.

Hieman makeampaa jälkihyvää mielivä valitsee lautaselleen uuniomenalasagnen, joka on nimensä mukaisesti kerrosherkku suklaata ja calvados-tujauksekasta omenamoussea.

Kyseisiä annoksia luvataan olevan tarjolla ainakin alkavan vuoden alkumetreille ennen keittiömestarin keväisen annosinspiraation iskemistä ja uusia ruokalistatuulia.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

kaksio uuniomenalasagne kohokohdatKOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS