2h+k eli tuttavallisemmin Kaksio on ollut alkutaipaleestaan asti hyvin suosittu pikkuravintola. Tiivis ja lämmin tunnelma punatiilisessä, rustiikkisessa ravintolatilassa on jotain ainutlaatuista Tampereella, vaikka Kyttälä onkin Tampereen Soho, napakka keskittymä pikkuisia ravintoloita ja baareja valmiina poimittaviksi. Nykyään sekä ruokapuoleen että baaripuoleen jakautunut Kaksio palvelee rennosti monenlaisia asiakkaita.

Kaksion sinisimpukkaisessa ja jättikatkarapuisessa äyriäispastassa on sopivasti potkua. Chilin kanssa ei ole hurjasteltu, vaan sen tarkoituksena on antaa makua. Kaksion hieman välimerellisen bistromaiset annokset ovat saaneet vankkumattoman jalansijan kaupunkilaisten sydämissä ja vatsoissa. Etanapannut ovat jo käsite, mutta etenkin mereneläväpuolella on muitakin suursuosikkeja esim. sinisimpukoiden ja chili-valkosipuliöljyssä kypsennettyjen jättikatkarapujen muodossa. Tämänhetkisen listan suosikkeja ovat myös panzanella, maalaisitalialainen leipäsalaatti sekä chorizolla maustettu, ei liian tulinen vaan juuri sopivan chilinen äyriäispasta sinisimpukoilla ja jättikatkaravuilla.

Pienessä mutta erittäin tuotteliaassa avokeittiössä laaditaan annoksia nälkäisille viikollakin klo.23 asti, joten yönälkäänkin saa helpotusta kevyesti. Kaksio on kaiken muun hyvän lisäksi auki joka ikinen päivä, myös Panzanella on rustiikkinen maalaisitalialainen annos, jossa on itse paahdettuja maalaisleipäkrutonkeja, bufala-mozzarellaa ja prosciuttoa. sunnuntaisin, mikä on aika harvinaista ravintolarintamalla nykyään. Ravintola on silloinkin yleensä täynnä niin napostelijoita kuin suuremmastikin syöviä.

 

– Torstaista eteenpäin meille on haasteellista päästä ilman pöytävarausta. Viikonloput ovat varattuja pitkäksi aikaa, mutta peruutuksia kannattaa tietenkin aina kysellä, kertoo ravintolapäällikkö Johanna Miettinen.
Vaikka Kaksiolla onkin sekä ruoka- että baaripuoli, tullaan ruokapuolellekin yleensä viettämään iltaa pitkän kaavan mukaan. Ruokailun jälkeen viihdytään juomien ja seurustelun merkeissä. Usein jopa niin, että pöytäseurueetkin yhdistyvät puheensorinan lomassa. Kenelläkään ei ole kiire lähteä, toisin kuin ehkä tavallisessa ruokaravintolassa aterioinnin päätyttyä.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

 

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS