Kajo heittäytyy vaihtuvien viiniteemojen vietäväksi noin kuukauden välein ja parin viikon jaksoissa. Silloin saliin kärrätään viinivainuisen Marko Simunaniemen metsästämiä viinejä, jotka inspiroivat sekä haastavat salitaituria ja tuovat asiakkaille tilaisuuden nähdä rypäleveikkojen monet kasvot – tai tehdä rypälehyppy vallan ennalta tuntemattomaan.

26.11.-8.12. Appassimento-Viinit

Kajon viiniteemat aloitettiin syyskuussa Chardonnay-rypäleellä.

– Aina parin viikon ajan haluamme fanfarisoida jotain viiniä, rypälettä tai viinialuetta. Ensimmäisenä lähdemme leikkimään Chardonnay-rypäleellä, Simunaniemi paljastaa.

Marko Simunaniemi

Teemoilla Simunaniemi hakee sekä asiakkaiden syvemmälle viinien pauloihin sukelluttamista että itsensä haastamista. Haasteenomaisesti teemat starttaavatkin rypäleellä, johon hänellä itsellään on ollut hienoinen viha-rakkaussuhde.

– Chardonnaysta tehdään paljon bulkkiviiniä, mutta nyt haluan näyttää ihmisille, mitä kaikkea ja miten erilaisia viinejä siitä voidaan valmistaa. Se ei ole aina sitä kesäistä hedelmäpommia, mitä monopolikaupasta yleensä saa. Chardonnaylla on hyvin monet kasvot ja haluan tuoda ne esille, Simunaniemi kuvailee innoissaan.

Simunaniemeä haastaa ja samalla inspiroi se seikka, että Kajon ruokalista ei viinin mukaan vaihdu, vaan kyseisestä teemasta etsitään ja tarjolle tuodaan annoksille sopivaisia juomakumppaneita.

– Ideana on se, että löydämme annoksille hyvät parit teeman viineistä. Ruoka-annoksen kanssa voi nauttia yhden lasillisen teeman viiniä tai maistella useamman pienen annoksen erilaisia viinejä vaikka jokaisen ruokalajin kanssa. Kokeilla voi myös esimerkiksi yhden rypälelajikkeen taipumista koko aterialle. Kaikki on mahdollista! Ja tietenkin meille voi tulla myös pelkästään viinejä fiilistelemään.

Kajon viiniteemat 2018

3.-15.9. Chardonnay

1.-13.10. Nebbiolo

29.10.-10.11. Pinot Noir

26.11.-8.12. Appassimento-viinit

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Ronja Honko ja Marko Simunaniemi

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Kajo x Runar – pitkä yhteistyöillallinen cocktail-parituksin 17.4. ja 18.4.

Kajo juhlii 6-vuotissynttäreitäan upean yhteistyön merkeissä, kun Bar Runar saapuu Tampereelle huhtikuussa. Helsinkiläiset baarimestarit Joona Muittari ja Jesse Halt yhdistävät cocktailit Kajon annosmakuihin tyylillä...

Kajossa villi visio, taito ja yhteishenki tiivistyvät timanteiksi laseihin sekä lautasille

Innostava, innovatiivinen, luontoisan tekemisen tinkimättömyyttä laseissa ja lautasilla, keittiössä sekä salissa. Jälleen Suomen 20 parhaan ravintolan joukkoon rankattu Kajo ei ole ravintola, jossa käydään...

Kovan luokan keittiömestarit liha-asialla – dry aged -pihattopossua ravintolakeittiöihin

Joint by Joint Meat Corp. on kahden keittiöammattilaisen pyörittämä raakakypsytettyihin lihoihin erikoistunut yritys. Polttoaineena toimii palo kehittää uutta ja jalostaa hyvästä huikeaa.