Kajo heittäytyy vaihtuvien viiniteemojen vietäväksi noin kuukauden välein ja parin viikon jaksoissa. Silloin saliin kärrätään viinivainuisen Marko Simunaniemen metsästämiä viinejä, jotka inspiroivat sekä haastavat salitaituria ja tuovat asiakkaille tilaisuuden nähdä rypäleveikkojen monet kasvot – tai tehdä rypälehyppy vallan ennalta tuntemattomaan.

26.11.-8.12. Appassimento-Viinit

Kajon viiniteemat aloitettiin syyskuussa Chardonnay-rypäleellä.

– Aina parin viikon ajan haluamme fanfarisoida jotain viiniä, rypälettä tai viinialuetta. Ensimmäisenä lähdemme leikkimään Chardonnay-rypäleellä, Simunaniemi paljastaa.

Marko Simunaniemi

Teemoilla Simunaniemi hakee sekä asiakkaiden syvemmälle viinien pauloihin sukelluttamista että itsensä haastamista. Haasteenomaisesti teemat starttaavatkin rypäleellä, johon hänellä itsellään on ollut hienoinen viha-rakkaussuhde.

– Chardonnaysta tehdään paljon bulkkiviiniä, mutta nyt haluan näyttää ihmisille, mitä kaikkea ja miten erilaisia viinejä siitä voidaan valmistaa. Se ei ole aina sitä kesäistä hedelmäpommia, mitä monopolikaupasta yleensä saa. Chardonnaylla on hyvin monet kasvot ja haluan tuoda ne esille, Simunaniemi kuvailee innoissaan.

Simunaniemeä haastaa ja samalla inspiroi se seikka, että Kajon ruokalista ei viinin mukaan vaihdu, vaan kyseisestä teemasta etsitään ja tarjolle tuodaan annoksille sopivaisia juomakumppaneita.

– Ideana on se, että löydämme annoksille hyvät parit teeman viineistä. Ruoka-annoksen kanssa voi nauttia yhden lasillisen teeman viiniä tai maistella useamman pienen annoksen erilaisia viinejä vaikka jokaisen ruokalajin kanssa. Kokeilla voi myös esimerkiksi yhden rypälelajikkeen taipumista koko aterialle. Kaikki on mahdollista! Ja tietenkin meille voi tulla myös pelkästään viinejä fiilistelemään.

Kajon viiniteemat 2018

3.-15.9. Chardonnay

1.-13.10. Nebbiolo

29.10.-10.11. Pinot Noir

26.11.-8.12. Appassimento-viinit

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Ronja Honko ja Marko Simunaniemi

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Kajon uudet annokset ilotulittavat kielen päällä karitsan, pakurin, peuran ja puolukan voimin

Kajo on uudistanut annoskatraansa syksyyn sopivaiseksi makuinaan karitsa, puolukkavispipuuro, pakuri ja poronverikastikkeinen peura. Simppelin ja selkeän näköiset annokset piilottelevat sisuksissaan suussa ilotulittavaa makukirjoa. Kajossa tykätään...

Koe Meidän Tampere – Cocktaileja, illallinen, yöelämää ja laatumajoitus vain hotellihuoneen hinnalla

Haluaisitko tutustua Tampereen kehuttuun ja omaperäiseen makutarjontaan, mutta et oikein tiedä minne suunnata ja majoitushinnatkin hirvittävät? Kaupungin yksityisomisteiset ravintolat päättivät yhdistää voimansa ja osaamisensa...

Näissä ravintoloissa Tampereella ruoka valmistuu avotulella tai grillaten

Grillaamisen ja avotulella ruoan valmistamisen sesonki on etenkin kesällä, mutta raaka-aineet ovat aina tulilla näissä Tampereen huippuravintoloissa. Koska kaikkihan sen tietävät, että puuhiililä grillaamalla...