Viinintekijät esittelevät illastajille likimain kaatoon asti yllätyksinä pysyvät annosten kumppaneiksi valikoidut viinit. Kuva viime vuoden Wine Maker’s Dinneriltä säkenöivine viinikeskusteluineen.

Tampereen Viinitukku ja Lapland Hotel Tampere operoivat jo toista kertaa mittavan viinitapahtuman, joka yhdistää yli 20:n viinitalon kaikille avoimen, tyystin pääsymaksuttoman tastingin, mielenkiintoisia luentoja sekä yllätyksellisen Wine Maker’s Dinnerin viinintekijöiden tarjoillessa juomiaan. Napsi mieluisat viini- ja ruokaelämykset tai koe kaikki!

Lapland Hotel Tampere muuntautuu mm. Italiaksi, Ranskaksi, Espanjaksi, Saksaksi ja Itävallaksi, kun maineikkaat viinintuottajat saapuvat jaloine juomineen Viinivaellukselle Tampereen Lappiin. Mukana on maineikkaita tuottajia sekä viinejä ympäri maailmaa. Poikkeuksellisen asiakasystävälliseksi massiivisen tasting-tilaisuuden tekee se, ettei pääsymaksua ole laisinkaan. Ainoastaan maistelulipukkeet maksavat 2,5€ kpl.

Samuil Angelov Kuva: Samuil Angelov

Viiniluentoja saapuvat vetämään maamme maineikkaimpaan sommelierkaartiin kuuluvat Vinkkelin ravintoloitsija-sommelier Antti Uusitalo ja Murusta, Pastiksesta, Finnjävelistä sekä Sue Ellenistä tuttu ravintoloitsija-sommelier Samuil Angelov. Uusitalo pureutuu pientuottajasamppanjoihin ja Angelov puolestaan luennoi teemalla Bordeaux vs. Bourgogne. Paikat luennoille kannattaa varata hyvissä ajoin.

Kun Viinivaellus saapuu iltaan, on ravintola Dabbalissa tarjolla 6:n ruokalajin Wine Maker’s Dinner.

– Menun ruoissa on lappilaisia raaka-aineita ja puhtaita makuja. On poronsydäntä, kuningasrapua, Meri-Lapin karitsaa ja Inarijärven siikaa. Niihin sopimaan on valittu viinit tapahtuman viinintuottajien valtavasta valikoimasta, hotellinjohtaja Janne Mönkkönen kuvailee.

Illan menu on tiedossa etukäteen, mutta viinit ovatkin se suuri yllätys. Yllätysmenun sijaan illastajille on nimittäin luvassa yllätysviinipaketti, sillä illan kulinaarikarkeloihin suuntaavat eivät tiedä etukäteen mitä ja minkä tuottajan viinejä tulevat annostensa kumppaneina siemailemaan. Lisäksi eri pöytäseurueilla on eri viinit, mikä ainakin viime vuoden illallisella herätti kiintoisaa ja hymyileväistä keskustelua seurueiden välillä. Kunkin viinintuottajan valikoimasta on tarkkaan valikoitu sopiva juomakumppani tietylle annokselle.

Illalliskokonaisuus on haluttu luoda kaikkinensa tapahtuman luonnetta kunnioittaen, joten pöydät asetellaan väljästi. Niin viinintuottajillakin on rauha ja tila tulla kertomaan pöytäseurueille viineistään. Toisaalta paikkoja illalliselle ei näin ollen ole tajolla kovin paljon, joten pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

27.1. Suuri tasting-tilaisuus, klo 13-19. Hotellin juhlatiloissa järjestettävään tastingiin on vapaa pääsy. Maistelulipukkeet maksavat 2,5€ kpl. Ikäraja 18v.

27.1. Huippusommelierien viiniluennot, klo 15 Antti Uusitalo ja klo 17 Samuil Angelov. Lapland Hotel Tampereen Saariselkä-kabinetti. 29 €/hlö, kesto noin tunti. Suosittelemme saapumaan paikalle hyvissä ajoin.

27.1. Wine Maker’s Dinner klo 19.30 Dabbalissa. 96 €/hlö (sis. viinipaketin). Varaukset ja lisätiedot www.dabbal.fi

Wine Maker’s Dinner menu

Inarijärven siikaa, siianmätiä ja katajaa

Punajuurta, tattia ja poronsydäntä

Kuningasrapua, merilevää ja palsternakkaa

Meri-Lapin karitsaa ja savoijinkaalia

Selleriä, valkosuklaata ja ruskeaa voita

Petit Fours

96 €/hlö (sis. viinipaketin)

 

Päivitetty 23.1.2018

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Ronja Honko ja Samuil Angelov

Lapland Hotel Tampereen alakerran tiloissa järjestettävä kaikille avoin rento tasting-tilaisuus tuo maisteltavaksi yli 20:n tuottajan laatuviinit pääsymaksutta. Maistelulipukkeet 2,5€/kpl.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY