Kuvassa: Antti Mankonen (ylh. vas.), Tommi Laine, Nuutti Vapaavuori, Santeri Niskanen (alh. vas.), Pekko Käppi, Arttu Soilumo, Kuva: Petteri Aartolahti

Teatteri Telakalla esitettävä Jussi & Jussi pohjautuu osin historiaan, osin vilkkaaseen mielikuvitukseen. Innoituksensa se on saanut kahden taivassalolaisen pappilarengin, Heikki Pekanpojan ja Heikki Mikonpojan tarinasta. Kyseiset Heikit olivat Suomen ensimmäiset nimeltä tiedetyt homoseksuaalit ja heidät teloitettiin vuonna 1665 sodomiittisesta synnistä syytettyinä.

Miten perinteinen, vuosisatainen ”toiseus” voi yhä edelleen aiheuttaa pelkoa? Missä vaiheessa pelko loppuu ja mitä sitten tapahtuu, kun se loppuu?

Kuva esityksestä Jussi & Jussi. Kuvassa: Antti Mankonen, Santeri Niskanen, Arttu Soilumo. Kuva: Petteri Aartolahti

Esitys muistuttaa varmalla kädellä katsojaa ihmisen ajattomasta suoraviivaisuudesta ja näköalattomuudesta, jonka seuraamuksia saamme tänäänkin seurata. Sen musiikillisessa maailmassa on vaikutteita paitsi suomalaisesta kansanmusiikista, myös maailmanmusiikkitraditioista ja modernin musiikin konventioista. Teoksen livemusiikista vastaa Pekko Käppi & K:H:H:L -yhtye, joka nähdään näytelmän Kohtalottarina. Heikkien kohtalo huutaa balladimuotoista, moniuloitteista, ehkä vähän karnevalististakin ja eri ajoissa liikkuvaa tarinaa, jota heistä ei aikanaan kirjoitettu.

Jussi & Jussi on läpisävelletty minimalistinen spektaakkeli, jonka musiikillinen maailma on saanut vaikutteita paitsi suomalaisesta kansanmusiikista, myös maailmanmusiikkitraditioista ja modernin musiikin konventioista. Kyytiä saavat muun muassa kuolema, valtarakenteet ja Mooseksen laki. Onko väkivallan käyttö pienempi rikos kuin henkilökohtainen seksuaalinen suuntautuminen? Minkälainen ihminen ottaa hengen toiselta? Miten maailma on tässä suhteessa kehittynyt 1600- luvulta katsoen? Mikä on suvaitsevaisuuden ja hyväksymisen ero?

Esityksen ensi-ilta torstaina 21.11. on loppuunvarattu, mutta peruutuspaikkoja voi tiedustella sähköpostitse Teatteri Telakan lipunmyynnin vastaavalta

Jussi & Jussi esitetään Teatteri Telakalla yhteensä kymmenen kertaa aikavälillä 21.11.2019-2.2.2020.

Tapahtuma


Jussi & Jussi

Ke 29.1.2020 klo 19:00 | Pe 31.1.2020 klo 19:00 | Su 2.2.2020 klo 17:00
 Hintaluokka: 26,50 € 
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Teatteri Telakka

Teatteri Telakka
 Tullikamarin aukio 3
Tampere

 Hotellit läheisyydessä


Kulttuuritalo Telakan terassilla ja ravintolasalissa on viikoittain monipuolista livemusiikkia. Yläkerran Teatteri Telakka on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti kiinnostava ammattiteatteri.

Telakkamainen kotoisan boheemi tunnelma on niin ainutlaatuinen, että siihen kannattaa tutustua eri aikoina. Se on aito kulttuuritalo, joka muuttaa muotoaan niin päivin ja öin kuin myös kesällä ja talvella. Talkootyönä vanhasta viljamakasiinistä kulttuuritaloksi ja monipuoliseksi ravintolaksi synnytetty ravintola Telakka on nähtävyys itsessään.

Ravintolaesittely: Telakka

Livemusiikki: http://telakka.eu/ravintola/ohjelma

Teatteriesitykset: http://www.teatteritelakka.fi