Tampereen Kauppahalliin avataan 12. Joulukuuta uusi kotimaisiin pienpanimotuotteisiin keskittyvä erikoisliike, Juomapuoti Flinda. Valikoimaan kuuluu erilaisia oluita sekä siidereitä, sekä valikoima muita pientuottajien elintarvikkeita.

Flindan perustajia ovat ravintola-alan konkarit Ville Pietilä ja Pekka Vertomaa. Heidän lisäkseen liikkeen taustalla on mm. Laukontorin Kaijakka- ja Pyynikintorin Maja/Talo- ravintoloita pyörittävä SKA-Ravintolat Oy.

– Idea liikkeen perustamiseen tuli Hollannissa, jossa asuin kaksi vuotta sitten. Amsterdamissa pienpanimo-oluita myyviä liikkeitä tuntui jo silloin olevan joka toisella nurkalla, taustoittaa Pietilä.

Paikkaa kaupalle etsittiin jo reilu puolitoista vuotta sitten, mutta tositoimiin päästiin vasta nyt sopivan tilan vapauduttua. Pietilä kiitteleekin Tampereen kaupunkia ennakkoluulottomasta suhtautumisesta juomapuodin perustamisesta Kauppahalliin.

Suomeen on avautunut uusia käsityöläispanimoita viime vuosina suurin piirtein yhden panimon kuukausitahdilla. Suuret keskusliikkeetkin ovat heränneet buumiin ja laajentaneet olutvalikoimiaan. Vaikka kilpailu on kovaa, Flindan perustajat luottavat asiantuntevan palvelun voimaan.

– Aiomme pärjätä isompia kauppoja vastaan valikoiman laajuudella, erikoisuuksilla, vaihtuvuudella sekä erityisesti henkilökohtaisella ja yksilöllisellä palvelulla, kertoo liikkeen osakas Vertomaa.

Oluen ja siidereitten lisäksi Flindassa on myynnissä valikoima muitakin pientuottajien tuotteita, kuten kahvia, hunajaa ja kuivalihaa. Pietilä ja Vertomaa lupaavat, että valikoimaa ollaan valmiita täydentämään ja muokkaamaan asiakkaiden toiveiden mukaan nopeallakin aikataululla.

Toimiva yhteistyö muiden Kauppahallin liikkeiden kanssa on myös tärkeässä roolissa.

– Esimerkiksi kala- tai lihakaupasta voidaan ohjata hakemaan tietylle tuotteelle sopiva olut meiltä naapurista, ja tietenkin myös päinvastoin. Erikoisliikkeiden ristiinpalvelu hyödyttää sekä meitä että asiakkaita, summaa Vertomaa.