Aliisa Pulkkisella on lukuisia rooleja Kulttuuriravintolakivessä esitettävässä Joutsenlauluni-sooloteoksessa. Kuvaaja: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

Taloyhtiön puheenjohtaja Maikki Raskilla on ongelma: putkiremontti on tulossa, asiat on sovittu, asukkaat tavoitettu, mutta yksi ovi pysyy kiinni.

Joutsenlauluni on Aliisa Pulkkisen sooloteos. Kultturiravintola Kiven lavalla hän asettuu näyttelijätär Ainailonan nahkoihin. Näyttelijätär Ainailonan hauskan ja haikean kuolinsiivouksen ohjaaja on  Jotaarkka Pennanen.

Esityksessä kuljetaan Ainailonan kera näyttelijän elämänkaarta, sen nousuja ja laskuja, onnen hetkiä ja umpikujia. Samalla kun puheenjohtaja Raskin epätoivo syvenee ja keinot kovenevat.

Näyttelijän työ teatterissa on hetken henkäys, siitä ei jää mitään jäljelle. Paitsi että Ainailonasta jää. Hän tallentaa videolle elämänsä rooleja – niitä joita on näytellyt ja niitä joita ei koskaan saanut näytellä.

Tätä et tiennytkään Niskavuoren naisten Ilonasta, veronalaisesta varhaisteini Julia Capuletista, Kolmen sisaren Mashasta, ex-kuningatar Kleopatrasta ja monista muista. Kunhan muistat, että näyttelijä ja rooli ovat eri asioita – vai ovatko?

Liisa Urpelaisen ja Lauri Siparin kirjoittaman kantaesitys 28. lokakuuta Kulttuuriravintola Kivessä.

 

 

Tapahtuma > Teatteri ja tanssi


Joutsenlauluni – Näyttelijättären hauska ja haikea kuolinsiivous

 Hintaluokka: 25 € 
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Kulttuuriravintola Kivi

Kulttuuriravintola Kivi
 Kivi Keskustori 2
Tampere

 Hotellit läheisyydessä


Kulttuuriravintola Kivi Ravintolaesittelyssä