Plevnan panimomestari Sam Viitaniemi on luonut Suomen juhlavuoden kunniaksi erän Jermu-sahtia. Jermun etiketti ammentaa tunnelmansa Tuntemattomasta sotilaasta, ja katajaisen juoman julkaisu onkin osutettu samalle viikolle elokuvan ensi-illan kanssa. Sahtia sekä sille luodun sahtimenun annoksia on saatavilla 24.10. alkaen.

Juomien laadun ja valmistusprosessin puhtauden suhteen erittäin kriittinen Viitaniemi pitää sahtia hiukan arvaamattomana juomana valmistaa, sillä sen valmistuksessa ei voi ihan kaikkeen itse vaikuttaa. Panimomaailmaa varten käsitellyt hiivat kun ovat puhtaita, mutta sahdin valmistuksessa käytettävä pullahiiva on vikuri. Eikä vikuroivaa sahtia Plevnassa tarjota.

– Sahti on pullahiivan vuoksi sellainen vähän vikuroiva juoma. Koskaan ei voi ennakkoon tietää, kuinka aktiivinen ja vihainen hiivan maitohappobakteeri on. Jos se ei ole vihainen, tulee sahdista hyvää. Jos se on pahalla tuulella, tulee sahdista pahaa. Ja silloin panimomestarikin on pahalla tuulella, veistelee Viitaniemi.

Jermusta ei tullut vikuria ja siksipä sitä valutellaankin pian Plevnan hanoista sahtimenun annosten kyytipojaksi ja toki muutenkin maisteltavaksi.

SAHTIMENU

Pannupaistettua silakkaa, punajuurta, suolakurkkua,
perunamuusia ja kermaviilikastiketta L 14,40€

Sahtimestarin hirvimakkaraa, sahtisinappia, suolakurkkua
ja katajaista lintuperunaa L 14,40€

Sahtipannaria, lakkahilloa ja kermavaahtoa L 8,50€

Teksti ja olutkuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY