Päivitetty 5.10.2014
Tampere on nyt saanut oman japanilaisen gastropubinsa, Izakaya Nomun. Kyttälän ravintolakaupunginosa sähköistyi entisestään tyylikkäästä tulokkaasta, joka houkuttaa poikkeamaan vaikkapa after work -lasilliselle ja pikku purtavalle ennen kotiutumista. Tai istumaan iltaa kaveriporukalla pikkuisia kulhoruokia ja grillattuja makupaloja napsien.
Cocktaileja, sakea, japanilaista olutta. Ennen kaikkea juomaherkuista mutta myös laadukkaasta pikkupurtavasta on tehty Nomu, Leo Suzukin toteutunut ravintolaunelma.
– Ensimmäinen ravintolani Maruseki tuli minulle äitini kautta. Tämä on kuitenkin juuri sellainen ravintola, jollaisen olen itse haaveillut vielä joskus tekeväni. Nyt sille oli oikea aika.
Juomia laajalla skaalalla ja pikkupurtavaa jaettavaksi
Siinä missä Maruseki on myös lapsiperheiden aterioimispaikka, on Nomu selvästi baari. Juomapuoli on pääroolissa. On sakea, viiniä, cocktaileja ja olutta. Myös japanilaista, tietenkin. Drinkkilistan hersyvän nimiset juomasekoitukset saavat harkitsemaan vakavasti useammankin yksilön maistelua.
Huolella ja laadukkaista raaka-aineista valmistettu ruoka on paikan luonteeseen sopivasti lähinnä pikkupurtavaa, joka on ihanteellista pöytäseurueen kesken jaettavaksi ja seurustelun lomassa naposteltavaksi. Toki annoksista saa koottua isommankin nälän selättävän kokonaisuuden, jolloin myös pääsee maistelemaan useampia eri japanilaisia ja japanilaistyyppisiä makuja. Ravintolan mutkattomuus ja annosten rennon leikitteleväkin luonne antaa varmasti tilaa luovuuden kukkia entisestään. Ryppyotsaisesti ei ruokaan suhtauduta.
– Tämä on sellaista ruokaa, mitä tykkään myös itse kotona laittaa, Leo paljastaa.
Mikäli käytännön ruokailupuoli mietityttää, niin kattauksesta löytyy niin puikot kuin veitsi ja haarukkakin, mutta myös sormilla pärjää pitkälle. Ihan luvallisesti.
Baaritiskin ääressä leimuaa ja loimuaa
Baaritiskillä istuksiessaan pääsee juttelemaan mutkattomasti mukavia henkilökunnan kanssa. Tiskin päädyssä on myös pikkuinen show-keittiö, jossa taituroivan kokin peliliikkeitä voi seurata salin puolelta lasilevyn takaa turvallisesti. Näyttävät liekit leimuavat hetkittäin sen verran terhakasti, että ruokailu tuppaa melkein unohtumaan katseen seuratessa lieskoja lumoutuneena.
Jossain vaiheessa Nomussa tullaan tarjoamaan myös lounasta, kunhan paikka pyörähtää rullaamaan. Odotamme mielenkiinnolla, minkälaista tulee olemaan Nomun lounasruoka.
– Niin minäkin! toteaa Leo hilpeästi.
Lue lisää: Siivet ja sarvet – Japanilaisen Nomun salissa leiskuvat liekit ja tuopeissa säkenöi Sapporo
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy