IHKUssa tapahtuu ravintolapäällikön valtikan vaihto, kun Sari-Anna ”Sarkku” Leppänen siirtyy ravintolatoimenjohtajan tehtäviin ja Juuso Uusitalosta tulee uusi ravintolapäällikkö taloon.

Bar IHKUn kesässä puhisevat uudet tuulet! Ravintolapäällikön valtikka on vaihtunut, yökerhon aukioloajat laajenivat ja uusi terassi palvelee niin juomin kuin Naughty BRGR -ruoinkin lounaasta yömyöhään asti. Karaoke taas raikaa tuttuun tapaan iloisesti päivittäin, mutta erittäin vastuullisin turvatoimin, jotta kajautella voi huolettomin mielin.

Ihkussa näkyy onnellisia ihmisiä niin asiakkaina kuin tiskin takanakin. Elokuun alussa uutena ravintolapäällikkönä starttaava Juuso Uusitalo ja hänen edeltäjänsä, tuore ravintolatoimenjohtaja Sari-Anna Leppänen ovat iloisia päästyään takaisin töihin.

– On ollut mahtavaa nähdä, kuinka ihmiset ovat tosi onnellisia päästyään tänne takaisin eristyksen jälkeen. Se ilo tietenkin heijastuu myös henkilökuntaan, joka puolestaan on todella onnellinen päästyään takaisin töihin, Leppänen kertoo.

IHKUssa pyörii siis suoranainen onnen kiertokulku eristyskevään jälkeen.

– Alkuun avaaminen kyllä vähän jännitti. Vaikka talossa on yhteen laskettuna 150 vuotta ravintola-alan kokemusta, niin tämä tilanne oli kaikille aivan uusi. Tunnelmat ovat kyllä iloisen yllättyneet siitä, kuinka hienosti ihmiset ovat lähteneet liikkeelle.

Niin baari-, karaoke- kuin yökerhoarkikin on pyörähtänyt käyntiin mainiosti ja vastuullisesti niin ravintolan kuin asiakkaidenkin osalta. Käsidesiä ja ohjeistusta sen käyttöön sekä turvalliseen toimintaan löytyy sieltä sun täältä. Karaoken puolella mikrofonit desinfioidaan jokaisen laulannan välissä mikkisuojuksen käyttämisen lisäksi. Myös ohjevideo turvallisesta karaokelaulannasta pyörii somessa.

– Turvatoimenpiteet toki kasvattavat laulujonoa, mutta näin toimitaan, ettei vaan tulisi toista aaltoa.

Asiakkaat ovat olleet hyvin ymmärtäväisiä. Myös jonotuskulttuuri on ankkuroitunut Tampereen yöhön.

– Siinä missä baaritiskille ennen tungeksittiin sellaisissa viiden ihmisen kerrosmuodostelmissa, on nyt havaittavissa jonotusilmiö. Meillä kyllä lattian tarratkin muistuttavat asiasta ihan niin kuin kaupoissakin, Leppänen kuvailee.

Yökerhon puoli otettiin laajennetuin aukioloin käyttöön myös sen vuoksi, että asiakkaat voivat olla tiloissa väljemmin. Nyt tanssimaan pääsee tiistaista lauantaihin DJ:n levypyörityksen rytmittämänä.

Myös yhteistyökuvio Naughty BRGRin kanssa on toimivaista sorttia. Ruokaa saa nykyään jo lounasaikaankin. Ja muutakin kuin burgereita, kuten erilaisia salaatteja taikka vaikka dumplingeja. Ruokailla voin niin sisällä kuin terassillakin.

IHKUn terassilla voi haukata kiinni Naughty BRGRin syötäviin lounaasta yömyöhään asti.

Ravintolapäällikön tittelillä jatkossa toimiva Juuso Uusitalo on tuttu lukuisista tamperelaisista ilta- ja yöravintoloista alkaen Gloriasta ja viimemmäksi H5:n tiskin takaa. IHKUssa miestä innosti uudenlaisen ravintolakokonaisuuden päälliköinti. IHKUssa on yökerho, baari, karaoke ja ruokaravintola saman katon alla.

– Haluan kehittää omaa ammattitaitoa ja oppia uusia asioita, ja tässä pääsee tekemään nyt osittain ihan uudenlaistakin hommaa, Uusitalo summaa.

Yksi syy IHKUn vetovoimaan oli se, että puskaradio visersi henkilökunnan viihtyvän Ihkun leivissä.

– Kun henkilökunnalla on mukavaa töissä, se heijastuu myös asiakkaisiin. Ja tässä ravintolayhtiössä henkilökunta tulee ensimmäisenä. Täällä työntekijöillä on pitkiä työuria, mikä on ravintola-alalla, etenkin yökerhoissa, aika harvinaista, valottaa Uusitalo.

Henkilökunnan viihtyvyydestä on osaltaan vastaamassa myös ennen ravintolapäällikkönä toiminut Leppänen, joka siirtyy uusiin ravintolatoimenjohtajan tehtäviin ollen kaikkien IHKUn ravintolapäälliköiden lähin esimies ja luottohenkilö.

– Pidämme tärkeänä sitä, että henkilökunta tulee kuulluksi ihan jokaisella tasolla. Että heidät huomioidaan ja heistä pidetään huolta. Se on myös avain siihen, että ravintola voi menestyä, Leppänen toteaa.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Lifestyle Media Oy