Ruokamatkailutarjontaa rikastuttamaan pyrkivän Hungry for Finland -hankkeen Ruokamatkailukilpailun finalistit on valittu. Mukana finaalimenossa on tamperelaisista yksityisistä ravintola-alan toimijoista koostuva Koe Meidän Tampere -ryhmä.
– Koe Meidän Tampere -porukka on tästä kunniasta aivan innoissaan! Tämä valaa uskoa meidän yhteiseen tekemiseen jatkossakin, Juuso Viira Tullin Saunalta kuvailee.
Koe Meidän Tampere -yhteisössä ovat mukana huippuravintolat Dining 26, Kajo ja Periscope, omaperäinen junk bar & lounge Kumma, saunan ja bistron yhdistävä Tullin Sauna, legendaarinen yökerho Doris, maineikas salakapakka Tiima sekä kaikkiin paketteihin sisältyvästä majoituksesta vastaava palkittu Dream Hostel & Hotel.
Ruokamatkailukilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Mukaan haettiin yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kisan tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä.
Finalistit valittiin 42:n osallistujan joukosta. Viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019.
Ruokamatkailukilpailu liittyy Hungry for Finland (H4F) -ruokamatkailun tuotteistamishankkeeseen (EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahasto). Hanketta ja kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Vuoden 2019 kilpailu on järjestyksessä kolmas, edelliset kilpailut olivat vuosina
2015 ja 2017.
Ruokamatkailukilpailun 2019 finalistit:
Herrankukkaro, Villiä ja läheltä – Ruokamatka tarinoiden saaristoon Naantalin Rymättylässä
Okkolan lomamökit ja Ravintola Niinipuu, Puumala, Emännän piirakkapaja – karjalan-, mustikka- ja puolukkapiirakoiden leivontaa maalaistalon tuvassa
Harriniva Oy/ Torassieppi, Lappish Food Experience & How to be Local, ruoan valmistus ohjatusti avotulella Muoniossa
Heather’s Helsinki, Fork in Hand -ruokakävely, joka sisältää tietämystä ja maistelua suomalaisesta ruokakulttuurista, perinteistä ja historiasta
Retkipaikka, Wine in the Woods, erilainen viini-tasting Nuuksion metsässä
Koe Meidän Tampere, tamperelaisten yrittäjien yhteistyöverkosto (paketointi): hotellihuone, sauna, alkudrinkit ja ravintolaruokailu, yökerho
Keimiön Koukkaus, Illallinen shamaanin tapaan Muoniossa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston katveessa
Smaku, Smaku Events Oy, porvoolainen ruokatapahtuma – maisteluannoksia tarjolla ravintoloissa kahden viikon ajan. Tapahtuma huipentuu yhteiseen ruokajuhlaan.
Saimaa Gastronomy -ruokaviikonloput, neljän yrityksen yhteistyöverkosto (Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin kartano)
Koe Meidän Tampere – Cocktaileja, illallinen, yöelämää ja laatumajoitus vain hotellihuoneen hinnalla