Tampereen yksityisomisteisista ravintoloista koostuva porukka päätti ryhtyä yhteistyöhön ja tehdä majoitukselliset ruokamatkat kaupunkiin paitsi herkullisiksi, myös helpoiksi ja edullisiksi. Koe Meidän Tampere -porukka paketoi ruokavierailleen juuri sellaisia monipuolisia kokonaisuuksia, joita paikallinen voisi Tampereelle tuleville ystävilleen suositella.

Ruokamatkailutarjontaa rikastuttamaan pyrkivän Hungry for Finland -hankkeen Ruokamatkailukilpailun finalistit on valittu. Mukana finaalimenossa on tamperelaisista yksityisistä ravintola-alan toimijoista koostuva Koe Meidän Tampere -ryhmä.

– Koe Meidän Tampere -porukka on tästä kunniasta aivan innoissaan! Tämä valaa uskoa meidän yhteiseen tekemiseen jatkossakin, Juuso Viira Tullin Saunalta kuvailee.

Koe Meidän Tampere -yhteisössä ovat mukana huippuravintolat Dining 26, Kajo ja Periscope, omaperäinen junk bar & lounge Kumma, saunan ja bistron yhdistävä Tullin Sauna, legendaarinen yökerho Doris, maineikas salakapakka Tiima sekä kaikkiin paketteihin sisältyvästä majoituksesta vastaava palkittu Dream Hostel & Hotel.

Ruokamatkailukilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Mukaan haettiin yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kisan tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä.

Finalistit valittiin 42:n osallistujan joukosta. Viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019.

Ruokamatkailukilpailu liittyy Hungry for Finland (H4F) -ruokamatkailun tuotteistamishankkeeseen (EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahasto). Hanketta ja kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Vuoden 2019 kilpailu on järjestyksessä kolmas, edelliset kilpailut olivat vuosina
2015 ja 2017.

Ruokamatkailukilpailun 2019 finalistit:

 Herrankukkaro, Villiä ja läheltä – Ruokamatka tarinoiden saaristoon Naantalin Rymättylässä

 Okkolan lomamökit ja Ravintola Niinipuu, Puumala, Emännän piirakkapaja – karjalan-, mustikka- ja puolukkapiirakoiden leivontaa maalaistalon tuvassa

 Harriniva Oy/ Torassieppi, Lappish Food Experience & How to be Local, ruoan valmistus ohjatusti avotulella Muoniossa

 Heather’s Helsinki, Fork in Hand -ruokakävely, joka sisältää tietämystä ja maistelua suomalaisesta ruokakulttuurista, perinteistä ja historiasta

 Retkipaikka, Wine in the Woods, erilainen viini-tasting Nuuksion metsässä

 Koe Meidän Tampere, tamperelaisten yrittäjien yhteistyöverkosto (paketointi): hotellihuone, sauna, alkudrinkit ja ravintolaruokailu, yökerho

 Keimiön Koukkaus, Illallinen shamaanin tapaan Muoniossa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston katveessa

 Smaku, Smaku Events Oy, porvoolainen ruokatapahtuma – maisteluannoksia tarjolla ravintoloissa kahden viikon ajan. Tapahtuma huipentuu yhteiseen ruokajuhlaan.

 Saimaa Gastronomy -ruokaviikonloput, neljän yrityksen yhteistyöverkosto (Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin kartano)

Koe Meidän Tampere – Cocktaileja, illallinen, yöelämää ja laatumajoitus vain hotellihuoneen hinnalla