Mika Lintula (vas.) ja Kalle Viljakainen ovat tulevasta samppanjaillallisesta täpinöissään. – Haluamme osaltamme esimerkiksi näillä viini-illallisilla tuoda esille, että meillä voi harrastaa ja maistella viinejä eri tavoin, kertoo Lintula.

Ravintola LiV sukeltaa säkenöivään samppanjaan tiistaina 30.4., jolloin viiden ruokalajin illallisen upeine samppanjoineen pääsee nauttimaan kokonaisuudessaan huokeaan 145 euron hintaan. Vappuaattoa voisi tuskin komeammin juhlistaa!

Ilta alkaa isosti ja komeasti kolmilitraisella Charles Mignon Premier Cru -kuplivalla, jota ravintoloitsijat ja salin hallinnoijat Kalle Viljakainen ja Mika Lintula jo hellivät odottavin mielin. Läpi illallisen marssitetaan muitakin säkenöiviä luksus-samppanjoita, joille on suunniteltu sointuvaiset annoskumppanit.

– Lähdimme luomaan kokonaisuutta samppanja edellä ja tunnustelimme yhdessä keittiön kanssa makujen yhteensopivuutta – tyylimme mukaan myös vähän rajoja rikkoen! Esimerkiksi karitsa tarjotaan rosésamppanjan kanssa, Viljakainen toteaa veikeästi.

– Haluamme osaltamme esimerkiksi näillä viini-illallisilla tuoda esille, että meillä voi harrastaa ja maistella viinejä eri tavoin, lisää Lintula.

LiViin voi luonnollisesti piipahtaa samppanjalasilliselle helposti muulloinkin – muista viineistä puhumattakaan.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

SAMPPANJAMENU

Charles Mignon Brut 1er Cru Magnum

***

Parsarisottoa, paistettua kampasimpukkaa ja shamppanja- voikastiketta

Taittinger Millesime 2012

***”

Vitello Tonnatto” grillattuja kevätkasviksia ja pikkelöityjä huhtasieniä

Taittinger Prelude Grand Cru

***

Basilika-jogurttisorbettia ja ruusun terälehtivaahtoa

Taittinger Brut Reserve

***

Yrttikuorrutettua karitsanfilettä ja -makkaraa, perunafondant ja tummaa balsamicokastiketta

Taittinger Prestige Rose

***

Valkosuklaaparfait, raparperisorbettia ja pieni rahkamunkki

Taittinger Nocturne Sec

VARAA PÖYTÄ OSTA LAHJAKORTTI

Ravintola LiV
 Laukontori 6 B
Tampere

 Hotellit läheisyydessä