Mika Roito säkenöi salaatit pöytään Huberin tuoreelta päivälistalta.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Piffiravinteli Huber tuikkaa grillinsä kuumaksi nyt päivälläkin lihanhimoisten lounastajien iloksi. Kyseessä ei ole suoranainen lounas vaan kevennetty päivälista, jonka salaattisia annoksia voi myös tuunata.

Päiväajan annosarsenaali venyy kevyestä kasviskeitosta tanakampaan tarjontaan, jossa liha näyttelee tuttuun Huberin tapaan pääroolia. Proteiinipitoisen vaihtuvan lihan tai kalan sekä juuri sopiviksi sirkulaattorissa kypsennettyjen kananmunien lisäksi annoksissa on runsaasti raikkaan rouheaa salaattia.

– Ajatuksena on se, että tarjoamme kevyen ja vähähiilihydraattisen lounasvaihtoehdon. Haluamme että päiväruokailu tuo hyvän, sopivan kylläisen olon aiheuttamatta päiväuniefektiä. Tietenkin jos asiakas haluaa, niin sekin voidaan järjestää kyllä, Mika Roito lupaa naurahtaen.

– Keitto- ja salaattivaihtoehdot ovat kevyimmät annokset. Salaattinsa voi tuunata vaihtuvalla kala- tai lihavaihtoehdolla. Kalana meillä on juuri nyt jääkellarin lohta, jota on kypsennetty 4 päivää 14%:ssa suolaliemessä. Rakenne on todella pehmeä ja mukava. Liha taas voi olla esimerkiksi ulkofileetä tai grillattua kuvetta. Lisäruokaisuutta tulee sirkuloiduista kananmunista.

Hieman tuhdimpi vaihtoehto on 80-luvun inspiroima, tuoreella tavalla toteutettu lämmin leipä kyljessään rehevää salaattia. Luomujauhoista itse tehty paahtoleipä saa täytteekseen reilusti lihaa. Tällä viikolla se on ylikypsää mehustettua häränhäntää tomaatti-sipulikastikkeessa, seuraavalla kerralla saattaa tarjolla olla ylikypsää possunkylkeä tai prässättyä häränhäntää. Mikäli mielii haukata kunnon grilliliha-annoksen, niin päivälistalta löytyy sellainenkin .

Nälkäisempi päiväherkuttelija haukkailee menemään koko päivän menun alkukeittoineen, grillattuine rotukarjalihoineen ja jälkiruokineen. Mansikkakauden ollessa parhaimmillaan lautasilta lusikoidaan muuten juuri nyt tuorein mansikoin kruunattua pannacottaa. Tasakärkistä lusikkaa arvostaa suorakulmaisen jälkiruokakipon kaverina, sillä jälkihyvän saa kaavittua parempiin suihin viimeistä pisaraa myöten.

Päivälistan annoksia kokkaillaan Huberissa tiistaista perjantaihin klo 11-14.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY