Viinibaarit TampereellaSamppanja ja kuohuviinit virtaavat Tampereella vappuna. Useiden ravintoloiden listoilta löytyy persoonallisia viinejä ja entistä enemmän myös naturalviinejä.

Esimerkiksi Gastropub Tuulensuussa on vapun alla vietetty Äyriäis & Naturalviiniviikkoja. Laajan samppanjavalikoiman samppanjabaari Santessa taas virtaa mm. samppanjoiden klassikkoihin kuuluva Dom Perignon, jota on vappuna saatavilla jo perinteeksi muodostuneesti laseittain.

Hintatiedot ovat suuntaa-antavia ja perustuvat 24.4.2017 kerättyihin tietoihin.

Lue myös: Viinitastingit Tampereella keväällä 2017

Koskipuiston kulman Inez on tapasbaari, johon laadukkaat kuohuviinit tulevat mm. Espanjasta ja Portugalista. Ravintolaan voi poiketa vappuna kuohuvalle ja hyvällä säällä myös uusitulle terassille. Inez on avoinna koko vapun ja vappupäivänä tarjolla on erillinen vappumenu.

Tapas-annokset alk. 3€

Lue myös: Inez tapasbaarin vappu

Samppanja- ja viinibaari Santéssa on vappuna ja vappupäivänä lasimyynnissä perinteisesti Dom Perignon. Kuplivien lisäksi on aina tarjolla pieniä suolaisia ja makeitakin paloja lasillisen kavereiksi. Champagne bar Santén avaa vappuaattona klo 14 ja vappupäivänä klo 11. Myös Santé terassi on avattu.

Lue myös:

Champagne bar Santén vappuaatto

Champagne bar Santén vappupäivä

Samppanjabaari Santé kuplii kaupungin sydämessä

VINKKI! Santén valikoimista löytyy myös vuoden 2017 samppanja

Viinilehti valitsi vuoden 2017 samppanjan ja kuohuviinin

 

Deli 1909 on runsaasta juomavalikoimastaan tunnettuun gastropub-perheeseen kuuluva rento vaihtuvan valikoiman viinibaari Puutarhakadulla. Delissä on vappuna runsaasti kuplajuomaa laseittain. Vitriinissä on aina tarjolla leikkeleitä ja ilmakuivattua kinkkua, juustoja ja paljon muuta. Vappuaattona ja vappupäivänä herkutellaan voileipäkakku- ja salaattibrunssilla. Delin suojaisa sisäpihaterassi on loistovalinta erityisesti keväällä, jolloin säät vaihtelevat nopeasti.

Deli 1909 & Wine Barin vappuaatto: Leipäkakku- ja salaattibrunssi | 19,50€

Deli 1909 & Wine Barin vappupäivä: Leipäkakku- ja salaattibrunssi | 19,50€

Lue myös: Deli 1909 & Wine Bar: Laatuviiniä, leikkeleitä ja burrataa

Sorsapuiston äärellä Tampere-talon vieressä ja myös Pakkahuoneen tapahtumien lähettyvillä toimivan Ravintola Sasorin viinibaarin suosion suuretessa myös juomavalikoima on venähtänyt. Ravintolaan hankittu coravin mahdollistaa huippuviinien maistelun vaikka senttilitroittain pulloa avaamatta. Tämä näkyy ravintolassa myös kuohuviinien ja samppanjojen  hurmaavassa valikoimassa. Viinilistalla pelkästään kuohuviinejä on laseittain tajolla viisi edustaen mm. eri hintaluokkia. Sasorilla on vappuna myös kuohuviinitarjous: Italialaisen luomutuottajan Perlagen kuiva vegaaninen prosecco tai saman talon rose kuohuviini 29€ pullo.

Sasorin viinibaari hurmaa uusilla herkuilla

Ravintola Sasorin vappuaatto | 29€

Ravintola Sasorin vappupäivä | 29€

Piemonte on viinibaari ja italialainen ruokaravintola. Kuohuvien ystäville Piemontessa on vappuna tarjolla laseittain mm. laadukasta proseccoa sekä perinteisellä samppanjamenetelmällä Piemonten maakunnassa valmistettua Barone Pizzini Franciacorta Animante -kuohuviiniä. Tiesitkö, että Piemontesta löytyy yksi Suomen parhaista italialaisten viinien valikoimista?

Piemonten vappuaaton antipastibuffet | 39,50€ tai listalta

Piemonten vappupäivän antipastibuffet | 39,50€

Piemontessa kokataan parsakausi käyntiin

Purebite ei oikeastaan ole viinibaari, mutta pienestä valikoimastaan huolimatta, hinta-laatusuhteeseen on saatu apua Suomen tällä hetkellä menestyneimmältä sommelierilta, Heidi Mäkiseltä. Kosolti kansainvälistäkin kisamenestystä niittänyt ja pistämättömän viinivainun saliammattilainen on tunnettu häkellyttävän huikean viiniosaamisensa. Vinkkinä maitittakoot, että ravintola viettää sunnuntaina synttäreitään huikeilla synttärihinnoilla.

Ravintola-alan Oscarit jaettu – C:n Heidi Mäkinen on PRO

  Purebiten vappu: thai-tyylinen äyriäislautanen | 15-21€

Hämeenpuiston maineikkaassa juomaparatiisissa Gastropub Tuulensuussa käytännössä istutaan valtavan viinivalikoiman päällä, sillä viinikellari on ravintolan kokoinen ja täynnä viinejä ja oluita. Tuulensuussa avataan vappuna normaalia enemmän samppanjapulloja ja kuohuviinejä laseittain tarjoiltavaksi.

Lue myös: Tuulensuussa yhdistellään äyriäisruokia mielenkiintoisten naturalviinien pareiksi 20.-29.4.

 

August von Trappen viinilistalta löytyy mukava valikoima kuohuviinejä ja samppanjoita myös laseittain tarjoiltuna. Kauniilla vappusäällä näitä on mukava nautiskella koskimaisemien äärellä.

Lue myös: August von Trappen vappubrunssi | 39€