Huom! Tapahtuma on ohi
Henriks irrottelee Rakas Tampere -tapahtuman tiimoilta pulled pork -purilaisella.
Hampurilaisessa usein se kriittisin osuus on sämpylä. Sen kanssa keittiömestari Markus Rosenberg onkin operoinut kovasti ja ajatuksella. Taikinan pitää olla todella löysä, jotta se nousisi kuten kuuluu. Tavoitteena on nimittäin ollut pehmeäkuorinen sämpylä, sillä rapea- ja kovakuorista yksilöä on vaikeaa syödä siististi käsin. Ja käsin hampurilainen pitää pystyä syömään.
– Mielestäni hampurilaissämpylän pitää olla sellainen, että se ei haukatessa tuuttaa täytteitä kyljistä pihalle. Sämpylän pitää olla pehmeä, vaikka se on vaikeaa valmistaa.
Testiryhmä maisteli possupurilaisen eilen ja herkistyi. Sisuksissa on revittyä pitkään haudutettua possunniskaa, BBQ-kastiketta, coleslaw’ta ja salaattia. Mitään muuta ei tarvitakaan. Purilainen irtoaa haukkailtavaksi 10 eurolla.
Ravintolan edustalle pistetään tänään pystyyn myös kirpputori, jossa myydään erinäistä ravintolatavaraa.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy