Henriks purilainen artikkelikuva

Markus Rosenberg

Huom! Tapahtuma on ohi

Henriks irrottelee Rakas Tampere -tapahtuman tiimoilta pulled pork -purilaisella.

Hampurilaisessa usein se kriittisin osuus on sämpylä. Sen kanssa keittiömestari Markus Rosenberg onkin operoinut kovasti ja ajatuksella. Taikinan pitää olla todella löysä, jotta se nousisi kuten kuuluu. Tavoitteena on nimittäin ollut pehmeäkuorinen sämpylä, sillä rapea- ja kovakuorista yksilöä on vaikeaa syödä siististi käsin. Ja käsin hampurilainen pitää pystyä syömään.

– Mielestäni hampurilaissämpylän pitää olla sellainen, että se ei haukatessa tuuttaa täytteitä kyljistä pihalle. Sämpylän pitää olla pehmeä, vaikka se on vaikeaa valmistaa.

Testiryhmä maisteli possupurilaisen eilen ja herkistyi. Sisuksissa on revittyä pitkään haudutettua possunniskaa, BBQ-kastiketta, coleslaw’ta ja salaattia. Mitään muuta ei tarvitakaan. Purilainen irtoaa haukkailtavaksi 10 eurolla.

Ravintolan edustalle pistetään tänään pystyyn myös kirpputori, jossa myydään erinäistä ravintolatavaraa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Pinot Noir -viikot Tampereella

[20.5.-2.6.] Riesling & Co -viikot 2024 Tampereella

Rapsakat saksalaiset viinit piristävät 60 huippuravintolassa ympäri Suomen. Tampereelta on mukana tällä kertaa kahdeksan ravintolaa: Gastropub Tuulensuu, Ravintola Näsinneula, Ravitsemisliike Aisti, Sasor Restaurant &...

Henriks avautuu uudistuneena 17.2. – Pikkusyötäviä, seurustelua sekä illastusta

Mittavan ja pitkään suunnitellun uudistuksen läpikäynyt Henriks avautuu 17.2. bistro Henriksinä. Niin sisustus kuin ruokalistakin on päräytetty tähän päivään liki 40-vuotiaan ravintolan klassikkojuuria unohtamatta. Vuodesta...

Henriksin kabinetit muuntuvat brunssille, juhliin ja kokouksiin

TAMPEREEN KABINETIT > Henriks Henriksin ravintolasalin takaosasta on käynti rauhallisiin ja kauniisiin kabinettitiloihin, jotka muotoutuvat monenlaisten yksityis- ja yritystilaisuuksien näyttämöksi palavereista häihin, karonkkoihin, luokkakokouksiin...