Kuvat suuremmiksi klikkaamalla
Hella & Huone nostaa valokeilaan suomalaiset viinintekijät jaloine juomineen. Ravintolassa järjestetään 3.9. viinitekijäillallinen, jonka tähtinä sielukkaiden viinien ja niille sopiviksi kumppaneiksi luotujen annosten lisäksi loistavat taitavat suomalaiset viinintekijät maailmalta, Jarkko Peränen ja Toni Immanen.
Toscanalaisen Candiallen Peränen on jo erittäin tunnettu ja kiitelty viinintekijä mm. La Missen ja tilan nimikkoviinin osalta, ja hänen tuotteitaan on ollut Hellassa & Huoneessa saatavilla jo pitkään. Immasen vetämän Viinitien Raja on vielä hiukan tuntemattomampi suuruus. Kyseinen ”rajatapaus” onkin mielenkiintoinen uusi viini sekä tila.
Viinitie on vuokrannut Pohjois-Alsacesta Friedrich Beckeriltä pikkuisen palstan ja tuottaa nyt siellä rieslingiä. Nimi on kuvaavasti Raja, sillä palsta sijaitsee aivan Saksan rajamailla. Ainutlaatuista on, että itse viini valmistetaan käsityönä Saksan puolella Schweigenin kylässä, joten ranskalaisesta kasvupaikastaan huolimatta kyseessä on saksalainen riesling. Sitrusvetoinen ja miellyttävän hapokas sekä mineraalinen sellainen.
Annosten suunnitteluun viini edellä
Keittiön vuoromestari Juho Rajamäki tiimeineen luo ruoan sopimaan nimenomaan illan aikana maisteltaviin ja viinintekijöiden esittelemiin viineihin.
– Maistamme ensin viinin makumaailman ja lähdemme miettimään tarkasti, minkälainen ruoka on juuri sopiva nimenomaan tälle viinille, Juho kuvailee.
Nyt suunniteltavat annokset tulevat olemaan osa ravintolan 8 ruokalajin menua, joka on syyskuusta eteenpäin voimassa.
Kunnianosoitus suomalaisille viinintekijöille
Hella & Huone on tuonut esiin jo pitkään suomalaisten viinintekijöiden, kuten esimerkiksi juuri Jarkko Peräsen, Outi Jakovirran ja Juha Berglundin tuotteita.
– Järjestämme tämän illankin tuodaksemme esiin näitä mainioita viinejä sekä kunnioituksesta suomalaisia viinintekijöitä kohtaan. He tekevät oikeasti laadukkaita tuotteita, jotka ovat arvostettuja myös siellä paikan päällä. Myös meidän pitäisi olla tästä hyvin ylpeitä. Voin vain kuvitella, kuinka vaikeaa ja työlästä on aloittaa suomalaisena viinintekijänä esimerkiksi Toscanassa, hovimestari Humberto Pulido Garcés toteaa.
Miehet toteavat yhteen ääneen, että jos keskivertokuluttaja tietäisi kuinka paljon työtä näiden viinien takana on, hän valitsisi Alkossakin enemmän niitä keski- ja ylähyllyn viinejä, ei vain alahyllyn tehotuotettuja pulloja.
– Haluamme myös ruoassa tuoda esiin käsityön ja omien lähiraaka-aineiden merkitystä. Teemme kaiken ihan alusta asti itse ja käytämme mahdollisimman paljon Hakkarista saatavia raaka-aineita, Juho tähdentää.
Illallinen tulee varmasti olemaan yhtä mielenkiintoinen kuin herkullinenkin, joten pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin paikkansa varmistaakseen.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy