Sommelier Humberto Pulido Garcés ja keittiömestari Ilmari Saarikoski ovat Hellan & Huoneen taitava ja tekemisestään innostunut ravintoloitsijatiimi.

Sorsapuiston laidalla sijaitseva Hella & Huone aloittaa 5.6. linjakkaan lounaan tarjoamisen. Kolmen ruokalajin annoskokonaisuus soveltuu mainiosti vaikkapa liikelounaaksi tai huolettomaan yritysvieraiden viihdyttämiseen. Se on myös mainio tapa piipahtaa tutustumaan ravintolan tyyliin ja tunnelmaan. Ja ainahan voi päivälläkin piipahtaa paikalle myös ravintolassa itse taituroiduille leikkeleille sekä lasilliselle kuplivaa.

Hellan & Huoneen lounasannoksissa käytetään pitkälti samoja raaka-aineita kuin illallakin, mutta toki annokset on suunniteltu nopeammin valmistuviksi, jotta halutessaan lounastaa ehtii hyvinkin tunnissa. Myös annoskoko on runsaampi, jotta kolmesta annoksesta varmasti nälkä lähtee.

– Kun meillä on à la cartella päivän kala, niin aivan varmasti sitä samaa kalaa on myös lounaalla, keittiömestari-ravintoloitsija Ilmari Saarikoski kertoo.

Lounas on aina saatavilla myös kasvisversiona.

Kuumana päivänä kylmiä ostereita ja samppanjaa – Laatuleikkeleet omasta lihakaapista

Aivan vehreän Sorsapuiston vieressä palveleva Hella houkuttaa myös kylmillä ostereilla, laadukkaalla leikkelelautasella ja kuplivalla samppanjalla, joita on tarjolla niin päivällä kuin ilta-aikaankin. Mikään ei estäkään suuntaamasta Salhojankadun kuplivaan keitaaseen myös muuten kuin lounaan tai illallisen kajastus silmissä. Vaikkapa laadukkaille leikkeleille.

Liha ja leikkeleet ovat asia, joista Saarikoski onkin erittäin ylpeä ja innostunut. Ravintolaan on nimittäin saatu dry ager -kaappi, joka helpottaa ja laajentaa lihaisan toiminnan mahdollisuuksia. Saarikoski on puuhannut liha-asian äärellä mm. omatekoisen chorizon ja salamin tiimoilta jo jonkin aikaa.

– Olen kyllä fermentoinut, graavannut ja kuivannut aikaisemminkin, mutta enimmäkseen ne ovat olleet tuoremakkaratyylisiä ratkaisuja. Nyt saan riiputettua lihat ja makkarat erittäin tarkkaan säädellyissä kosteus- ja lämpötilaolosuhteissa optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseksi, Saarikoski kertoo innoissaan.

Humberto Pulido Garcés

Esimerkiksi Mangalitza-possun luulliset kinkut odottavat alakerran keittiössä jo kaappiin pääsyä.

Perinteisistä menetelmistä kiinnostunut Saarikoski haluaa haastaa itseään ja oppia koko ajan lisää. Myös into tehdä liha-asiat alusta asti itse on massiivinen.

– Innolla lähden tähän projektiin, jotta pääsen viemään Hellaa taas vähän enemmän haluamaani suuntaan. Tietenkin voisin tilata esimerkiksi chorizoa muualta, mutta se ei olisi silloin meidän chorizoamme, hän summaa.

– Ja nyt minä voin suosittella sitten juuri sille meidän chorizollemme sopivaa viiniä, sommelier-ravintoloitsija Humberto Pulido Garcés huikkaa iloisesti.

Ateriointielämyksen ja ruoan maut kaikkinensa täydentääkin tietenkin tilkka viiniä – myös lounaalla.

– Hyvään ruokaan kuuluu myös hyvä viini. En usko, että se kenenkään työtehoja laskee, jos ateriallaan nauttii lasillisen. Niin muuallakin Euroopassa tehdään, Pulido Garcés toteaa.

Hellan & Huoneen lounas 5.6. alkaen ti-pe klo 11.30-14.30, 3 ruokalajia 25e sis. leivän ja kahvin.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Lifestyle Media Oy
Artikkelin ensijulkaisu toukokuussa 2018

Ravintola Hella & Huone sijaitsee aivan vehreän Sorsapuiston vieressä.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY