Makumatkailu on osa Särkänniemen kesää 2021. Särkänniemi laajentaa hyvän ruoan ja juoman tarjontaa uusiksi juhannuksesta alkaen. Food Park Särkäntori on uusi ja elämyksellinen ruokaan, juomaan ja iloon keskittyvä alue. Food Park on avoinna koulujen alkuun saakka.

Pop-Up ravintolansa suurterassille avaavat kulttimaineeseen noussut Haapasalon Hatsapuri, Tapparalegenda Tuukka Mäntylän luotsaama Tampereen Eurolohi, maailman parhaaksi vegaaniseksi streetfoodiksi kehuttu tamperelainen Eatshares sekä virkistäviä kesäjuomia tarjoava Olvi Baari. Samalla terassialueella toimivat myös buffet- ja anniskeluravintola Riemu, sekä Suolapala, jossa on tarjolla mm. pikaruokaklassikot hodareista ranskalaisiin.

Food Park Särkäntorille valitut Pop-Up toimijat ovat innoissaan.

– Hatsapurien maailmanvalloitus sen kun jatkuu ja nyt me valloitamme iki-ihanan Särkänniemen. Avaamme innoissamme Hatsapurien paistopisteen Särkänniemeen. Hatsapurit on georgialaisia juustoleipiä ja ne ovat herkullisuudessaan puhdasta rakkautta, toteaa Ville Haapasalo.

Haapasalo julisti ensimmäisen kerran gruusialaisen ruoan tulosta Tampereelle vuonna 2017. Videon lopussa mies kertoo, miten hän sai päähänsä perustaa Suomeen gruusialaista ruokaa tarjoilevan ravintolan

– Näin Tamperelaisena on ihan mahtavaa päästä Särkänniemeen Tampereen Eurolohen Food Truckin kanssa. Pienenä lapsena kesän kohokohtia olivat Särkänniemen reissut. Nykyään ne ovat myös omien lasten kohokohtia. Mahdollisuutta osallistua uuteen Food Park Särkäntoriin ei tarvinnut paljoa miettiä. Tulee varmasti huippukesä Särkänniemessä ja toivottavasti sitä kerkiää hiukan itsekin laitteita testailemaan. Hype on ainakin listalla ykkösenä. Tervetuloa testaamaan Suomen paras lohiburgeri, toivottaa Tuukka Mäntylä.

Eatsharesin maailman paras vegaaniruoka ja huipputiimi ovat innolla mukana tulevana kesänä Särkäntorilla. Niin upeaa päästä yhdessä Särkänniemen kanssa lanseeraamaan tätä uutta konseptia. Juhannuksesta eteenpäin ollaan mestoilla mukana. Tule maistamaan ja ihastumaan meidän vastuullisesti ja eettisesti valmistettua vegaaniruokaa.

Kaikista Särkäntorin pöydistä on erinomainen näkymä Estraadi-esiintymislavalle, jossa Särkänniemi Houseband viihdyttää bilemusiikin parissa tiistaista lauantaihin klo 15.30 – 20.30 välillä.

Food Park Särkäntorilla voi hengähtää ja rentoutua huvipuistopäivän lomassa. Särkäntorille voi saapua myös varta vasten nauttimaan kesäillasta erityisessä ympäristössä. Upeat järvimaisemat ja huvipuiston eläväinen ja taianomainen tunnelma tekevät kokemuksesta ainutlaatuisen.

Särkänniemi on laajentanut aukioloaikansa ennätyspitkäksi tänä kesänä.

– Nyt meillä on pidempi, parempi, Särkänniemen kesä ja Food Park Särkäntori on mainio paikka nauttia siitä. Monilla meistä on ollut aikamoinen ikävä ravintoloihin. Halusimme laajentaa hyvän ruoan kokemuksia ja elämyksiä ja lieventää talven aikana syntynyttä ravintolaikävää. Food Parkissa on tilaa ja tunnelmaa, iloitsee Miikka Seppälä.