G Livelabin puistoterassissa grillataan tamperelaisen huippukokin ohjein.G Livelab Tampere juhlii yksivuotispäiväänsä – maailman parhaaksi konserttisaliksi valitulla klubilla kävi vuoden aikana 24 000 asiakasta.

Heinäkuussa 2019 Tammerkosken rantaan Frenckellin vanhaan pannuhuoneeseen avattu musiikkiklubi on vuoden aikana järjestänyt yli 140 konserttia ja yli 60 muuta yleisö- ja yksityistilaisuutta. Muusikkojen liiton omistamassa G Livelabissa vieraili ensimmäisen toimintavuoden aikana 24 000 asiakasta.

G Livelab Tampere juhlii yksivuotispäiviään torstaina 23.7. Juhlapäivänä G Livelabin terassilla on koko päivän kestävä happy hour, ja ilta huipentuu jazzpianisti Aki Rissasen soolokonserttiin. Kesäkonsertissa kuullaan tulevan soolopianolevyn musiikkia ensimmäisen kerran. Levyllä Rissanen keskittyy minimalistisiin, helposti lähestyttäviin “popmaisiin” aihioihin, joita hän kehittelee mielikuvituksellisesti. Musiikissa kuuluu Rissasen laaja-alainen kokemus niin klassisen, jazzin ja rytmimusiikin alalta.

G Livelabin synttärit huipentuvat jazzpianisti Aki Rissasen soolokonserttiin. Kuvaaja: Dave Stapleton.

Huippuluokan Genelec-äänentoistostaan ja laaja-alaisesta ohjelmistostaan tunnettu G Livelab Tampere sai joulukuussa 2019 Tampereen kaupungin vammaisneuvoston esteettömyyspalkinnon. Toukokuussa 2020 se valittiin maailman parhaaksi konserttisaliksi kansainvälisessä Mondo*DR awards -kilpailussa. Samassa kategoriassa ehdolla olivat myös Berliinin filharmonia, Lontoon Royal Opera House sekä China National Center for the Performing Arts.

G Livelab Tampere voitti parhaan konserttisalin palkinnon kansainvälisessä Mondo*DR awards -kilpailussa

– G Livelab Tampere on ollut iso ponnistus Muusikkojen liiton edistämistoiminnassa, ja se on kovan työn tulos. Siksi on erityisen hienoa, että klubi jo ensimmäisenä vuonna on lunastanut komeasti paikkansa Suomen ja koko maailman estradikartalla, kommentoi Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen.

Erja Lyytisen konsertti 15.8. on myyty loppuun.

G Livelabin konserttitarjonta käynnistyi kevään yleisötilaisuusrajoitusten jälkeen jälleen kesäkuussa, ja suuri osa kesän rajoitetun kapasiteetin konserteista on myyty loppuun. Loppukesän ja alkusyksyn aikana lavalle nousevat mm. Erja LyytinenEevil StööKaija SaariahoTimo Lassy ja Ursus Factory.

G Livelab Tampere avattiin Tammerkosken rantaan Frenckellin vanhaan pannuhuoneeseen elokuussa 2019.  Klubin pääsuunnittelusta vastasi Casagrande Laboratory, esitystekniikan ja akustiikan suunnittelusta Akukon Oy ja esitystekniikan ripustuksesta Bright. G Livelabin toiminnan ytimessä on huippuluokan Genelec-äänentoisto, joka selittää myös klubin G-etuliitteen.

G Livelabin kätevän applikaation avulla naposteltavaa on näppärää tilata konsertin lomassa. Myös keikkalippujen hankinta onnistuu kätevästi.

Musiikin ehdoilla suunniteltu G Livelab Tampere on uusin G Livelab -brändin alla toimiva keikkapaikka. Vuonna 2016 Helsingissä avattu ensimmäinen G Livelab on nopeasti saavuttanut suosikin aseman pääkaupunkiseudun musiikinystävien keskuudessa.