G Livelabin puistoterassi. Kuvaaja: Toni Honko, Kohokohdat.fi
G Livelabin puistoterassi. Kuvaaja: Toni Honko, Kohokohdat.fi

G Livefest tarjoaa klassikkolevytyksiä elävänä Tampereella heinäkuussa – luvassa myös maksutonta festivaaliohjelmaa Kirjastonpuistossa

Uusi kolmipäiväinen teemafestivaali G Livefest järjestetään 8.-10.7. G Livelab Tampereella sekä Tampereen Kirjastonpuistossa ja Laikunlavalla. Festivaaleille esiintyvät mm. Värttinä, Anssi Tikanmäki Orchestra, Mikko Joensuu, Olli Ahvenlahti, Antero Lindgren, Kaija Kärkinen ja Ile Kallio sekä Honey B & T-Bones.

Olli Ahvenlahden jazz-keikat TampereellaPäiväkohtaiset liput ja kolmen päivän festivaaliliput ovat nyt myynnissä G Livelabin nettisivuilla ja Tiketissä.

G Livefestin teemakeikoille on valikoitu suomalaista musiikkikenttää mullistaneita teoksia, jotka tarjoillaan G Livelabin laadukkaalla äänentoistolla. Värttinä saapuu esittämään läpimurtolevynsä Oi Dai (1991) erikoiskokoonpanolla, jossa on mukana myös yhtyeen perustajajäsen Sari Kaasinen. Anssi Tikanmäki Orchestra tulkitsee Maisemakuvia Suomesta -albumin (1981) ja Mikko Joensuu esittää ylistetyn Amen-trilogiansa (2016–2017) musiikkia. Jazzlegenda Olli Ahvenlahti on koonnut konserttiaan varten kotimaan kärkimuusikoista koostuvan orkesterin soittamaan The Poet -teoksen (1976) ja Kaija Kärkinen ja Ile Kallio esittävät menestysalbuminsa Sade (1995). Honey B & T-Bones soittaa puolestaan best of -kokoelman garagerockiaan. Konsertti-illat päättyvät DJ-setteihin, jotka tarjoavat Alivaltiosihteeri, We Jazz DJ’s sekä Bluesministeri Esa Kuloniemi.

Maksullisten G Livelabin teemakonserttien lisäksi festivaaliohjelmassa on luvassa Laikunlavan maksuttomia ulkoilmakonsertteja, joissa esiintyvät mm. Antero Lindgren, Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?, Jahnukaiset ja Vimma. Festivaalialue on ikärajaton ja esteetön.

– Rakennamme festivaaleille Laikunlavan ympäristöön kesäisen kotipihan, jonka teemana on suomalaisen maiseman kunnioitus. Kirjastonpuistoon voi saapua nauttimaan musiikista, festivaalin ruoka- ja juomatarjonnasta ja kesäpäivästä kaveriporukalla tai koko perheen kanssa, kommentoi G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarela.

G LIVEFEST 8.-10.7.2021

www.glivelab.fi/glivefest
Festivaalipassi (8.-10.7.) 120 €, päiväliput 50 €

OHJELMISTO

Torstai 8.7.
Kaija Kärkinen & Ile Kallio: Sade
Honey B & T-Bones
Bluesministeri Esa Kuloniemi
touko
Mikko Löytty & Viides vuodenaika

Perjantai 9.7.
Mikko Joensuu: Amen-trilogia
Olli Ahvenlahti: The Poet
We Jazz DJ’s
Antero Lindgren: Mother
Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?: American Heartbreaker High School Girls

Lauantai 10.7.
Värttinä: Oi Dai
Anssi Tikanmäki Orchestra: Maisemakuvia Suomesta
Alivaltiosihteerin Virallinen mietelmädisko
VIMMA
Jahnukaiset