Herd ja Aili IkonenUusi kolmipäiväinen festivaali G Livefest järjestetään Tampereella 8.–10.7. G Livelabissa ja Laikunlavalla. Sisäkeikoilla on luvassa suomalaista musiikkikenttää mullistaneita albumeita ja yhtyeitä elävänä. Teemakeikoilla esiintyvät Värttinä, Anssi Tikanmäki Orchestra, Mikko Joensuu, Herd & Aili Ikonen, Kaija Kärkinen ja Ile Kallio sekä Honey B & T-Bones.

Kirkkopuisto Tampereella
Tamperen Kirkkopuisto rajoittuu Keskustoriin ja Tammerkoskeen Suomen kansallismaisemissa. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Festivaaleilla on luvassa myös maksuttomia konsertteja Laikunlavalla, jonka ympäristössä voi nauttia festivaalin ruoka- ja juomatarjonnasta. Festivaali on ikärajaton ja esteetön ja järjestetään rajoitetulla kapasiteetilla terveysturvallisuus etusijalla.

G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarelan mukaan G Livelab ja Laikunlava muodostavat erinomaisen ympäristön pienimuotoiselle festivaalille, koska alue sijaitsee keskellä kaupunkia ja koko tapahtumainfrastruktuuri on siellä valmiina.

– Ajatus kotimaisiin klassikkoalbumeihin keskittyvästä teemafestivaalista syntyi Anssi Tikanmäki Orchestran Maisemakuvia Suomesta -konsertin ympärille.  Halusimme tuoda tuon klassikkoteoksen G Livelabiin, ja lähdimme pohtimaan, mitä muita kotimaisia albumikokonaisuuksia olisi hienoa kuulla Suomen parhaaksi palkitun musiikkiklubin laadukkaissa puitteissa, kertoo Saarela.

– Pyörittelimme kymmeniä kotimaista musiikkikenttää mullistaneita levytyksiä ja mukaan valikoitui mm. Mikko Joensuun upea Amen-trilogia, Kaija Kärkisen ja Ile Kallion ysäriklassikko Sade sekä Värttinän läpimurtoalbumi Oi Dai. Festivaaleille buukkaamamme artistit ja teemakonsertit maalaavat vivahteikkaan kuvan suomalaisuudesta ja maamme rikkaasta musiikkihistoriasta, jatkaa G Livelab Tampereen vastaava tuottaja Jaani Haapasalo.

G Livelab on järjestänyt lähes kaksisataa rajoitetun kapasiteetin tapahtumaa myös koronapandemian aikana ja saanut runsaasti hyvää palautetta turvallisuusjärjestelyistään. Musiikkiklubille myönnettiin helmikuussa myös Tampereen kaupungin Vuoden kulttuuriteko -palkinto innovatiivisesta toiminnan kehittämisestä poikkeusaikoina.

Maksullisten sisäkeikkojen lisäksi G Livefest tarjoaa maksuttomia konsertteja G Livelabin vieressä Kirjastonpuistossa sijaitsevalla Laikunlavalla, jossa esiintyvät Antero LindgrenHave You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?Mikko Löytty & Viides VuodenaikaVIMMASyskofrenia ja Jahnukaiset.

G Livelab Tampereen ravintolatoimenjohtaja Minna Salomaan mukaan Laikunlavan alueesta rakennetaan kesäpihamainen rento ja ikärajaton alue, jonne voi saapua viettämään iltaa kavereiden tai koko perheen voimin.

Pizzaa Tampereella – Secret Sauceity Kievari Kaksissa Kasvoissa. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi
Pizzaa Tampereella – Secret Sauceity Kievari Kaksissa Kasvoissa. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

– Laikunlavan kupeeseen on tulossa myyntiin Secret Sauceityn suosittua pizzaa sekä G Livelabin omia grillituotteita, ja luvassa on myös houkuttelevia juomatarjouksia. Festareille rakentuu auringonpalvojille oma alueensa, ja lainaamme myös erilaisia pihapelejä kävijöillemme, kertoo Salomaa.