Perheomisteisen Franklyn ravintoloitsijat Marjo Paalasmaa ja Teemu Huhtala ovat tamperelaisille tuttuja Tallipihan kahvilan yrittäjinä. Franklyn ja kahvilan välillä on jo nyt hyvää synergiaa.

HUOM! Tämä ravintola on lopettanut toimintansa

Mutkatonta mutta laadukasta. Rehtiä ruokaa kunnon raaka-aineista asiakasta kuunnellen ja palveluun paljon panostaen. Näillä linjauksin on aloittanut uusien omistajien ohjastama Frankly, joka tähtää Tampereen ravintolakentän moderniksi klassikoksi.

Frankly löytyi kesken koronakevään. Moni olisi empinyt ravintolan ostamista epävarmana aikana, mutta Tallipihan kahvilan yrittäjinä tutut Marjo Paalasmaa ja hänen poikansa Teemu Huhtala huomasivat heti Franklyn potentiaalin ja halusivat ravintolan omakseen.

– Ihastuimme heti ravintolan tyyliin. Frankly on fiksu ja asiallinen, mutta kuitenkin rento. Oikeastaan hyvin tamperelainen, Paalasmaa tuumii.

Pippuripihvi on Franklyn suosituimpia annoksia.

Heti kun tiimiin sopiva ja Franklyn kehittämisestä innostunut keittiötiimi valikoitui, lähdettiin ruokalinjausta muovailemaan monenlaisia asiakkaita palvelevaksi lähtökohtanaan laadukkaat raaka-aineet. Esimerkiksi kala tulee Franklyn keittiöön Erikssonilta, liha taas Reinin Lihalta. Pippuripihvi onkin yksi ravintolan suosituimmista annoksista.

– Haluamme tarjota maistuvaa ja sopivan simppeliä ruokaa. Sellaista, josta asiakas tietää mitä se on, eikä hänen tarvitse askarrella sen kanssa, kuvailee Huhtala.

Annostarjonnan suhteen ei kuitenkaan jäädä vain klassikkoisille laakereille lepäämään, vaan listaa päivitetään aktiivisesti.

– Frankly on moderni klassikko. Emme aio kangistua kaavoihin, vaan uudistumme koko ajan, Huhtala summaa.

Persilja-valkosipulivoissa paistettuja etanoita ja maalaisleipää.

Esimerkkinä Huhtala mainitsee suositut etanat, joita Franklyn listalla on aikaisemmin ollut perinteisen, paahdettua leipää kylkessään tarjoavan etanapannun muodossa.

– Päätimme, että etanat saavat jäädä valikoimaan, mutta pyysimme kokkeja visioimaan niistä jotain uutta. Nyt etanat tarjotaan valkosipuli-yrttiöljyssä paahdetun leivän päällä. Asiakkaat ovat tykänneet annoksesta tosi paljon.

Tallipihan kahvilasta tuttu ja asiakaspalvelijana kiitelty tarjoilija Pinja Niemi on ravintoloitsijoiden pitkäaikainen työntekijä.

Myös pöytiintarjoiltu lounas on herättänyt asiakkaissa tyytyväistä hyrinää. Ravintoloitsijat kertovat monen kiitelleen sitä, että Franklyssa saa lounaalla istua ja rentoutua rauhassa tarvitsematta ravata itse ruokia tai juomia noutamassa.

– Haluamme olla hyvin matalan kynnyksen ravintola. Meille tullakseen ei tarvitse panostaa pukeutumiseen tai syödä monta ruokalajia. Tänne voi piipahtaa esimerkiksi kesken kaupungilla kävelyn yhdelle annokselle ja lasilliselle. Voi tulla syömään vaikka pelkän jälkiruoan, jos siltä tuntuu, Paalasmaa toteaa mutkattomasti.

Franklyyn onkin poikettu keitolle kesken kävelylenkin kävelysauvat naulakkoon ripustaen. Jälkiruoan perässäkin paikalle suuntaa varmasti moni Tallipihan leivonnaisiin ihastunut, sillä annoskimarasta löytyy esimerkiksi samaa itse leivottua valkosuklaamutakakkua kuin kahvilastakin.

Ravintola Frankly, Hallituskatu 22

KOTISIVUT

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Tallipihan kahvilan suosikkia, valkosuklaamutakakkua, on parhaillaan myös Franklyn makuvalikoimassa.